AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Cukortól várták az édes életet, keserű vége lett

Megdöbbentő összeget számlázott ki egy nagykőrösi cég a NAV által közzétett információk szerint. A cégek közötti szerződés szerint a nagykőrösi cég vállalja 480 000 tonna cukor értékesítését, mely több, mint Magyarország éves cukorfogyasztása. Az értékesítés vállalási díja 12 065 000 000 Ft volt.

A cukor sem mindíg édesA fiktív számlát kiállító cég 480 000 tonna cukorról állította ki a 12 065 000 000 Ft értékű számlát. Ez a cukormennyiség több, mint egész Magyarország éves cukorfogyasztása.

Az ügy háttere
Egy nagykőrösi és egy szegedi vállalkozás vezetői között köttetett meg a szerződés, amiben a nagykőrösi cég vezetője vállalta, hogy vásárlót szerez a szegedi cég számára a hihetetlen cukormennyiségre. A szerződés igen kecsegtető feltételekkel köttetett, mert a magyarországi éves cukorfogyasztást meghaladó 480 ezer tonna cukorra 2010-es árat valamint minden tonna után 100 euró kereskedelmi árelőnyt foglaltak bele.

A nagykőrösi cég vállalása szerint a szegedi cégnek segít kapcsolatba lépni egy szlovák céggel az értékesítés miatt. A közvetítésért számlázták ki a szegedi cég részére a 12 milliárd 65 millió forint értékű számlát, melynek a több mint két és fél milliárd forint értékű áfáját próbálta meg a cég visszaigényelni.

A büntetés
Természetesen a nagy értékű ügylet a NAV-nak is szemet szúrt és vizsgálatot indítottak, amely során kiderült, hogy a szlovák cég nem rendelkezik nem hogy ekkora mennyiségű, de még egy kockacukornyi cukorral sem. A vizsgálat során kiderült az is, hogy a feleknek nem is állt szándékában cukorral kereskedni, csupán minimális ráfordítással szerettek volna busás haszonra szert tenni.

Az ügyvezetők súlyos ítélet elé nézhetnek, ugyanis okirat hamisítás valamint költségvetési csalás miatt akár 10 év szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

A büntetés elkerülése
Ha szeretné elkerülni, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, minden esetben használjon legális számlázó programot. Bár az AXEL PRO Számlázó Programmal 12 milliárdot is gyerekjáték kiszámlázni, mint ahogy az a mellékelt számlán is látható, azt javasoljuk, ezt csak akkor tegye, ha valóban van ügylet az összeg hátterében.

AXEL-lel gyerekjáték a számlázásTovábbi cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!