AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Cikkek

Szoftverünkhöz és a számlázáshoz kapcsolódó részletesebb leírások.

Húsvéti kedvezményeső

2018. Online számlázás – Minden, amit tudnia kell!

Többszörös MagyarBrands díjazott az AXEL márka

Cégünk ismételten abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az eddigi elismerései mellé elnyerte Kiváló Üzleti Márka kategóriában a MagyarBrands díjat. A nyertesek azok a márkák, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek határainkon belül és kívül, emellett a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, amelyek a vásárlók számára a megbízhatóságot és a minőséget tanúsítják.

Év végi teendők a számlázó programmal

Az év vége közeledtével sokakban felmerül a kérdés, hogy az általuk használt számlázó programmal vajon milyen teendők is vannak, hogy az új évben is a jogszabályoknak megfelelően számlázhasson.

2018-as online számla gyakran ismételt kérdések

Kérdések-válaszok a 2018. július 1-jétől teljesítendő online számla adatszolgáltatási kötelezettséggel kapcsolatban

Kötelező az adatszolgáltatás a NAV felé - 2018. július 1.

2018. július 1-jétől lesz kötelező az online adatszolgáltatás. Nézzük a legfontosabb kérdéseket!

Cégkapu regisztráció - tudnivalók 1 percben

Augusztus végéig még egy kötelező adminisztratív lépés vár a cégekre, ugyanis a Cégkapu szolgáltatásra augusztus 31. napjáig kell regisztrálni.

Használja ki a meleget!

Hőség akciónk keretében annyi százalék kedvezményt biztosítunk minden ügyviteli szoftverünkre, ahány fok az aktuális hőmérséklet Budapesten.

Fokozott NAV ellenőrzések

2017-ben a Nemzeti Adó-és Vámhivatal előre meghatározza, hogy mely területeken végez vizsgálatokat.

Ismét elismerésben részesültünk

Örömmel értesítjük jelenlegi és leendő partnereinket, hogy az AXEL Professional Softwares Kft. az elsők között nyerte el a Modern Vállalkozások Program szakemberei által odaítélt "Digitálisan felkészült vállalkozás minősítést", 100%-os megfeleléssel.

Év végi teendők a számlázó programmal

Az év vége közeledtével sokakban felmerül a kérdés, hogy az általuk használt számlázó programmal vajon milyen teendők is vannak, hogy az új évben is a jogszabályoknak megfelelően számlázhasson.

Ismét MagyarBrands díjazott az AXEL márka

Cégünk ismételten abban a megtiszteltetésben részesült, hogy az eddigi elismerései mellé elnyerte Kiváló Üzleti Márka kategóriában a MagyarBrands díjat. A díjjal rendelkező márkák ügyfelei hiteles forrásból kapnak megerősítést arról, hogy hazai és nemzetközi szinten is megbízható, minőségi terméket vásárolnak.

Egy trükk, amivel elkerülhető a pénztárgép használata

A 2016.09.27-i Magyar Közlönyben megjelentek szerint módosították az online pénztárgépek használatára vonatkozó rendeletet, így 2017.január 1-től válnak kötelezetté további tevékenységi körben működő vállalkozások.

Fontos, mindenkit érintő számlázási változások jönnek januártól

Jövő év januártól életbe lép a változás, amit már tavaly, az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás bevezetésekor említett a NAV.

Használja ki a meleget!

Hőség akciónk keretében annyi százalék kedvezményt biztosítunk minden ügyviteli szoftverünkre, ahány fok az aktuális hőmérséklet Budapesten.

Ne hagyja labdába rúgni a konkurenciát!

A Nyuszi Önnek kedvez!

Sokaknak kedvező újdonság

A két éve hatályba lépett új polgári törvénykönyv rendelkezéseinek meg kell feleltetni a cégek létesítő okiratait.

Azt gondolta biztos helyen tárolja a kiállított számlákat

500 darab kiállított számla került elő egy a lakásában talált nejlonszatyor mélyéről. A hamis bizonylatokat egy kecskeméti férfi házánál találták.

Tovább bővül a kör

2016-ban új tevékenységi köröknél vezetik be a kötelező online pénztárgép használatát. Azonban van kiút, ha az Ön is beleesne a kötelezettek körébe.

Számlázási szabályok 2016

Évről évre történnek változások a számlázásban, illetve a számla adattartalmában. A következőkben ezeket összefoglalva tekintheti meg.

Időszakos elszámolású ügyletek számlázása 2016-tól

Ettől az évtől már minden időszakos elszámolású ügyletre vonatkozóan életbe lépett az új szabály.

Táncra perdült a NAV

Nemzeti Adó- és Vámhivatal zártkörűnek hirdetett rendezvényen tartottak ellenőrzést, és szabtak ki jelentős bírságot.

Számla kötelező adattartalma 2016

Évről évre történnek változások a számlázásban, illetve a számla adattartalmában. A következőkben ezeket összefoglalva tekintheti meg.

Mi a teendő év végén a számlázóval?

Sokan keresik ügyfélszolgálatunkat év vége táján, hogy mi a teendő az év végi zárásokkor a számlázó programmal.

A leggyakrabban előforduló kérdésekre kívánunk választ nyújtani alábbi cikkünkben.

Biztosítsa be Ön is cégét!

Minden szektorban számítani kell NAV ellenőrzésekre, így Önnek is érdemes kiemelt figyelmet fordítani néhány fontos dologra.

Önnek milyen volt az idei éve?

Az év vége közeledtével minden cégnek érdemes kimutatásokat készíteni az előző évi bevételekről, kiadásokról, profitról. Mindezt egyszerűen megteheti az AXEL PRO-val.

Nem mindennapi rejtekhely

A közelmúltban végrehajtott ellenőrzés során ismét csempészárut foglaltak le a NAV ellenőrei. Nem mindennapi helyen bukkantak az árura.

Édes bűnök

Édességekkel foglalkozó céget buktatott le a NAV a napokban, ahol jelentős mennyiségű terméket is lefoglaltak.

Az Ön cége melyik csoportba tartozik majd?

2016-tól három kategóriába sorolja majd a vállalkozásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás

2016. január 1-től minden számlázó programnak rendelkeznie kell az Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás elnevezésű menüponttal.

Újabb üzleti szektorok számára lesz kötelező!

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint hamarosan újabb, a szolgáltatóiparban működő vállalkozások számára írják elő az online kasszák használatát. Az ezzel kapcsolatos jogszabály már folyamatban van.

Tovább folytatódik a bankjegyek cseréje

Ahogy múlt év végétől új tízezres bankjegyek kerültek bevezetésre, most a húszezres bankjegyek lecserélését is elkezdte a Magyar Nemzeti Bank.

Újra lecsapott a NAV

NAV pénzügyőrei egy határ menti községben nyolcmillió forintot meghaladó értékben foglaltak le hamis ruhát.

Bevándorlónak öltöztek az Adóhatóság dolgozói

Folyamatos ellenőrzéseket tartottak a nyár során a NAV revizorai a közkedvelt üdülőhelyeken, azonban a legutóbbi ellenőrzésük alkalmával az eddig megszokottnál is rafináltabbak voltak.

A hőség most Önnek dolgozik! - Megérkezett nyári akciónk!

Hőség akciónk keretében annyi százalék kedvezményt biztosítunk minden ügyviteli szoftverünkre, ahány fok az aktuális hőmérséklet Budapesten.

Önhöz elért már a legújabb Windows?

Július 29-én megérkezett a Windows legújabb operációs rendszer verziója a Windows 10.

Az adócsalás idén nyáron sem gyümölcsöző

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal fokozott ellenőrzéseire kell számítani a nyári hónapokban, így a tetten érések és a büntetések is megszaporodtak.

Új dimenziókat nyitunk az adatvédelemben!

Aggódik adatai biztonsága miatt? Szeretné olyan megoldással védeni számítógépét és az azon található információkat, amely feltörhetetlen, kijátszhatatlan? Cégünk biztosítja az Ön számára a maximális biztonságot! Hogy hogyan? Kérjük olvasson tovább.

Életbe lépett a folyamatos teljesítésű ügyletek szabályainak változása

Az időszaki elszámolású számlák szabályaiban három tevékenységi kör esetében változás lépett életbe júliustól. Ön biztosan tudja, hogy alkalmaznia kell-e Önnek is az új szabályt?

Rendkívüli bevételnövekedés

Tavaly augusztusban indította a Budapest belvárosi vendéglátóhelyeinek ellenőrzését a NAV. Az ellenőrzéseket azzal indokolták, hogy irreálisan alacsony az adózási mérték, valamint nagyon sok esetben nyugtát sem kap a vendég.

Kevesebb, mint 2 hónap, és jön a legújabb Windows

Hivatalosan is közzétették már, hogy a nyáron érkezik a Windows 10, és egy évig ingyenesen lehet frissíteni az új operációs rendszerre. Az Ön számítógépe is jelzi az Új verziót?

Megszűnhet a készpénzes fizetés?

Ön el tudná képzelni az életét készpénz nélkül? Milyen gyakran használja Ön bankkártyáját a vásárolt termék, vagy szolgáltatás kiegyenlítésére?

Egyedi számlakép kialakítási lehetőségek

Minden bizonnyal Ön is szívesebben tekint meg egy olyan számlát, vagy szállítólevet, melynek formátuma egyedi, személyre, vagy akár cégre szabott.

Védje Ön is cégét!

Áprilisban soha eddig nem tapasztalt számban szűntek meg vállalkozások Magyarországon. Egy hónap alatt 4641 céget került törlés alá, így az év első harmadában már mintegy 17 ezer vállalkozás szűnt meg.

Segítség az áfa bevallásban

2015. január 1-től bekerültek a vas és acélipari termékek is a fordított adózású termékek közé, ezért az eddiginél jóval több vállalkozásnak jelent problémát a fordított adózású termékek nyilvántartása, az adó összesítése, és az áfa bevallás elkészítése is.

Rövidebb lesz a banki utalások átfutási ideje

2015. szeptember 7-től tovább gyorsul az átutalások rendszere Magyarországon, óránkénti ciklusok lesznek, és az átutalási időszak is meghosszabbodik.

Tudjon meg mindent vállalkozásáról

Az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program innovatív megoldásainak köszönhetően kitűnően alkalmas statisztikák és grafikonok készítésére.

Fontos Önnek az adatvédelem?

Egyre növekvő igény, hogy az adatokat ne csak egy adott számítógépről, hanem szigorú biztonsági ellenőrzés mellett, távolról is el lehessen érni, vagy akár több felhasználó dolgozhasson egyszerre a közös adatbázison.

Ismét adó elkerülőket kerített kézre a NAV

Adóelkerülőket lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy Balaton-parti bérelt szálloda ellenőrzése során.

Húsvéti nyereményeső

Ismét módosulhat az EKÁER

Új termékek kerülhetnek a márciustól élesben működő Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer keretében a kockázatos termékek közé. Ezek a termékek a NAV szerint gyakran érintettek az áfacsalásokban.

Online hirdetések keltették fel a NAV figyelmét

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy online felületen megjelent hirdetés alapján találtak egy illegális pécsi számítástechnikai üzletet, amely záloghitelezéssel is foglalkozott.

Cipőszállítmánya buktatta le a frissen alakult céget

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 25 ezer pár cipőt foglalt le Budapesten. Az áru értéke mintegy 20 millió forint.

Márciustól már élesben működik az EKÁER rendszere

Március 1-i dátummal véget ért a NAV Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerének próbaüzeme, így visszaélés esetén már büntet az adóhatóság. A bírság elkerüléséhez nyújt segítséget szoftverünk EKÁER bejelentés modulja.

Cégünk már a minősített adózók között is szerepel

Stabil pénzügyi hátterünknek, és annak köszönhetően, hogy soha nem volt hátralékunk, cégünk bekerült minősített adózók listájába is, a köztartozásmentes adózók listája mellett. Ezzel garantáljuk, hogy aki tőlünk vásárol, az megbízható forrásból vásárol.

Az automaták üzemeltetését is be kell jelenteni a NAV felé

A NAV új rendelete szerint a cégeknek minden ital-, étel-, és kávéautomatába olyan eszközt kell majd szerelniük, ami folyamatosan küldi a forgalmi adatokat az adóhatóságnak.

A felhasználói dokumentációra vonatkozó változás

2015. január 1-től módosultak a számlázó program felhasználói dokumentációjára vonatkozó egyes jogszabályi rendelkezések, melyek az ezen időpont előtt értékesített, használatba vett programokra is érvényesek.

EKÁER bejelentés néhány kattintással

2015. január 1-től be kell jelenteni a fuvarozásokat a NAV Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerébe. Ehhez nyújt segítséget szoftverünk EKÁER bejelentés modulja.

Számla kötelező adattartalma és a főbb változások 2015-ben

Folyamatosan változnak a számla kötelező tartalmi elemei. Ezzel kapcsolatban számos pontatlan hír található az interneten, ezért érdemes mindig hiteles forrásból tájékozódni. Kövesse figyelemmel híreinket, mert 2015-ben is várhatóak változások a számlázási szabályokban!

Márciustól változik a kereskedelmi egységek nyitvatartása

Elfogadta a parlament azt a törvényjavaslatot, hogy jövőre vasárnaponként zárva kell lenni a kereskedelmi egységeknek. A törvény 2015. március 15-től lép hatályba.

Környezetvédelmi termékdíj változások 2015-ben

2015. januárjától új környezetvédelmi termékdíjakat vezetnek be, és több termékdíj díjtétele is megváltozik.

Januártól a pénztárgépre kötelezetteknek havonta kell adatot szolgáltatni

A pénztárgép használatra kötelezett adózóknak 2015. januárjáról havi rendszerességgel kell majd adatot szolgáltatni az adóhatóság felé, azokról a számlákról, amelyeket a pénztárgépbe ütöttek volna be.

Januártól postai csekkjeiket is fizethetik okostelefonjaik segítségével

2015 januárjától a postai sárga csekkeknek kötelező tartalmi eleme lesz a QR kód, melynek segítségével néhány perc alatt bankkártyával rendezhetjük csekkjeinket, a postai sorban állás helyett.

Számlagyártókra csapott le a NAV

Egy Csongrád megyei vállalkozásnál tartott ellenőrzést a NAV, mely során több szabálytalanságot észleltek, például, hogy szövegszerkesztővel készítette számláit a cég. A büntetés természetesen nem maradhatott el.

Eltolódik a folyamatos teljesítésű ügyletek számlázásának változása

A 2014. évi adótörvény-módosítások között szerepelt, hogy az időszaki elszámolású számlák szabályaiban változás lépjen életbe 2014. július 1-től. Ezt elhalasztották 2015. január 1-re, azonban a mostani módosítások szerint az életbe lépés ismételten elhalasztásra került.

AXEL PRO Születésnap 2014

Cégünk egy újabb tartalmas évet tudhat maga mögött, ügyfeleink bizalmának és kollégáink kitartó kemény munkájának köszönhetően az elmúlt évben is sok mindent megvalósíthattunk.

Ne mulassza el számlázó programja bejelentését

A 2014. október 1. előtt vásárolt számlázó programok bejelentésének határideje hamarosan lejár, ugyanis november 15-ig kell megtenni a bejelentést az Adóhatóság felé.

Halloween-NAV zombi vadászat

Halloween akciónk keretében egy ijesztően jó ajánlatunk van az Ön részére. Vadássza le az öltönyös zombikat, és soha többé nem kell félnie a NAV támadásától! A játék végén Öné lesz egy 5000 Ft értékű kupon, melyet bármely ügyviteli szoftverünkre felhasználhat.

Vendéglátóhelyeket vett célba a NAV

A közelmúltban számos budapesti szórakozóhelyet, éttermet, kávézót ellenőriztek a NAV munkatársai, sokat egymás után többször is. A folyamatosan felbukkanó ellenőröket már gyakran pár perc alatt felismerik, így az Adóhatóság munkatársai „próbavásárlókat” küldenek maguk helyett.

Támogatjuk a magyar űrprogramot

A Kis Lépés Klub tagjaiként támogatjuk a Puli Space Technologies kezdeményezését, melynek célja, hogy legkésőbb 2015-ben magyar tervezésű holdjárót küldjenek az űrbe. Ezen kívül fontosnak tartják, hogy népszerűsítsék a tudományos gondolkodásmódot és bátorítsák a magyar diákokat, hogy természettudományos / műszaki pályát válasszanak.

Új bejelentési kötelezettség a számlázó programokkal kapcsolatban

Mint ahogy arról korábbi cikkünkben már értesítettük ügyfeleinket, 2014. október 1-től be kell jelenteni a felhasználónak az Adóhatóság felé a már használatban lévő számlázó programokat, és az újonnan vásároltakat is.

Mi nem hagyjuk magára

Álcázott NAV-osok csaptak le a kempingekre

3,3 millió Forintra büntette az Adóhatóság a Zala megyei kempingek üzemeltetőit, mert azok elmulasztották számlaadási kötelezettségüket.

Új szabályozás a számlázó programok bejelentéséről

A hétfői Magyar Közlönyben megjelentek szerint 2014. július 1-i dátummal hatályba lépett a kormányrendelet, mely alapján 2014. október 1-jétől a vállalkozásoknak be kell jelenteni az adóhatóság felé az általuk használt számlázó programot.

10 tipp, amiről Ön még lehet, hogy nem is tudott

Tegye kényelmesebbé életét szoftverünkkel. Most megmutatunk Önnek néhány tippet, amivel gyorsabban és egyszerűbben dolgozhat, növelheti cégének hatékonyságát.

Folyamatos teljesítésű ügyletek számlázásának változása

A 2014. évi adótörvény-módosítások között szerepelt, hogy az időszaki elszámolású számlák szabályaiban változás lépjen életbe 2014. július 1-től.

Nyerjen cégének 3 millió forintot!

Szeretne cége számára 3 millió forintot nyerni? Szeretné ingyen hirdetni vállalkozását a Telekom oldalán? A sikerfalon megteheti!

MVM partnerré váltunk

Cégünk 2014 tavaszától az MVM Partner ZRt. partnereként kedvezményt biztosít minden MVM partnerkártyával rendelkező vásárlónak.

Megvannak fotópályázatunk győztesei

2014 áprilisában fotópályázatot hirdettünk, melyre rengeteg kép érkezett facebook alkalmazásunkba. Május 19-én véget ért játékunk, a nyerteseknek gratulálunk!

Használjon Ön is környezetbarát szoftvert!

Cégünk kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos működést, ennek köszönhetően a tavalyi LowCO2 minősítés után elnyertük a ZeroCO2 környezetvédelmi minősítést.

Új telefonszámok, még hatékonyabb ügyfélkiszolgálás

Bár ügyfeleink jelenleg is 100%-osan elégedettek ügyfélszolgálatunkkal, mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy Ön még elégedettebb lehessen.

Ügyviteli szoftverek - Húsvéti kedvezménnyel

Az AXEL Professional Kft-hez megérkezett a húsvéti nyuszi és egy játékban rejtette el a tojásait. Idézze fel Ön is gyermekkora húsvétjait és játsszon Velünk!

AXEL PRO - A Jövő Generációja Fotópályázat

Gyermek fotó pályázatot hirdetünk értékes nyereményekkel! Beküldhető bármilyen fotó, amelyen gyermeke szerepel valamilyen technikai eszköz társaságában.

Köszönjük, hogy Ön is hisz a 0-ban

Az UNICEF a világ vezető, gyermekek megsegítésével foglalkozó szervezete, mely világszerte 192 országban van jelen. Céljuk, hogy minden gyermek a részére biztosítva legyenek a világon az alapvető, életben maradáshoz és egészséges fejlődéshez szükséges feltételek.

Április 1 - Megbolondultunk

Megbolondultunk! Április 1-e alkalmából minden PRO szoftverünkre 60% kedvezményt biztosítunk.

Köztartozásmentes adózók vagyunk. És az Ön többi partnere?

Stabil pénzügyi hátterünknek, és annak köszönhetően, hogy soha nem volt hátralékunk, cégünk bekerült a köztartozásmentes adózók listájába. Ezzel garantáljuk, hogy aki tőlünk vásárol, az megbízható forrásból vásárol.

Ügyfélszolgálatunk még tovább rendelkezésre áll!

A rengeteg megrendelés miatt megdupláztuk ügyfélszolgálatosaink számát és ezzel együtt ügyfélszolgálatunk elérhetőségét is fél órával meghosszabbítottuk.

Cégvezetők, figyelem!

Mint korábban is írtuk, 2014 március 15-étől megemelkedik a cégalapításkor kötelező törzstőke összege. Azonban nem csak ez az újdonság. Az új Ptk. sokkal nagyobb felelősséget ró a cégvezetőkre is.

Új néven érhető el házipénztár szoftverünk

Cégünk ügyfelei könyebb tájékozódása és a minőségi ügyfélkiszolgálás érdekében egységesítette szoftvereit.

Számlázó program használata online pénztárgép helyett

Korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy az online pénztárgépeket lehetőség van kiváltani számlázással. Az utóbbi hetekben megjelent információk szerint erre is további jogszabályok vonatkoznak. Amennyiben Ön online pénztárgép használata helyett számlát ad vásárlóinak, olvassa el az alábbi információkat!

Valentin napon is Önre gondolunk

Valentin nap alkalmából azokat ajándékozzuk meg, akiket a legjobban szeretünk. Mi éppen ezért Önre gondoltunk.

Számlagyár Kiskunhalason

A napokban lebuktatott számlagyárosok összesen 423 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.

HVG partnerré váltunk

Cégünk 2014-től a HVG partnereként kedvezményt biztosít minden HVG klubkártyával rendelkező vásárlónak.

Számla kötelező adattartalma 2014

Folyamatosan változnak a számla kötelező tartalmi elemei. Ezzel kapcsolatban számos pontatlan hír található az interneten, ezért érdemes mindig hiteles forrásból tájékozódni (Magyar Közlöny). Híreinket érdemes folyamatosan követni, mert 2014-ben is várhatóak változások a számlázási szabályokban!

Kft-k figyelem! Törzstőke változás

2014 tavaszától megemelkedik a cégalapításkor kötelező törzstőke összege. Az eddigi 500 ezer ft helyett márciustól az új kft-knek már 3 millió forintos törzstőkével kell rendelkezniük.

2013 az AXEL Professional Softwares Kft-nél

Cégünk egy újabb tartalmas évet tudhat maga mögött, ügyfeleink bizalmának és kollégáink kitartó kemény munkájának köszönhetően sok mindent elértünk.

Ön is részese lehet

Az AXEL Professional Softwares Kft termékei a legnépszerűbbek közé tartoznak az ügyviteli szoftverek között. Ez köszönhető a folyamatosan fejlesztéseknek, programunk és ügyfélszolgálatunk kimagasló minőségének, szoftvereink könnyű kezelhetőségének és a rengeteg exklúzív funkciónak.

Hogyan válasszon jó számlázó programot?

A piacon rengeteg féle számlázó program van jelen, azonban csak a töredékük az ami jó és minden igénynek megfelelő. Egyszerű elveszni az információk sokaságában, ezért az alábbi tippekkel kívánunk segíteni abban, hogy Önnek csak egyszer kelljen döntenie abban, melyiket választja.

AXEL PRO Születésnap 2013

Cégünk egy újabb tartalmas évet tudhat maga mögött, ügyfeleink bizalmának és kollégáink kitartó kemény munkájának köszönhetően sok mindent elértünk.

Megjelent a Windows 8.1

Októberben megjelent a Microsoft legújabb verzió frissítése, a Windows 8.1, ami nem csak frissítés, hanem önálló operációs rendszerként is megvásárolható.

Halloween - NAV Zombi Vadászat

Halloween akciónk keretében egy ijesztően jó ajánlatunk van az Ön részére. Vadássza le az öltönyös zombikat, és soha többé nem kell félnie a NAV támadásától! A játék végén Öné lesz egy 5000 Ft értékű kupon, melyet bármely ügyviteli szoftverünkre felhasználhat.

MagyarBrands díjazott az AXEL márka

Cégünk abban a megtiszteltetésben részesült 2013-ban, hogy az eddigi elismerései mellé elnyerte üzleti kategóriában a MagyarBrands díjat. A díjjal rendelkező márkák esetében a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy hazai és nemzetközi szinten is megbízható, minőségi terméket vásárolnak.

8 adószámból 1-el gond van

Ne hagyja, hogy a NAV labdába rúghasson! Ha Ön szeretne győzni, akkor adószám ellenőrzés nélkül ne állítson ki számlát bárkinek, mert a lekérdezett adószámoknak csak 81%-a helyes, azaz 8-ból 1 adószám hibás, vagy valami más probléma van.

Gyártás összetevőkből

Sok értékesítőnél nem csak egy beszerzett termék értékesítése zajlik, hanem saját termékeket is állítanak elő, így szükség van rá, hogy egy program képes legyen nyomon követni a termékek alapanyagokból történő legyártási folyamatát.

Könyvelő programok

Jelentősen megkönnyítheti könyvelőjének munkáját az AXEL PRO Számlázó Program használatával, így meggyorsíthatja és pontossá teheti a könyvelést.

A fontos hírekről nem maradhat le!

Több vonalon is követhetőek az üzleti élettel és cégünkkel, termékeinkkel kapcsolatos új információk, cikkek, illetve az aktuális jogszabályváltozásokról szóló hírek. Érdemes több szálon is követni minket, így biztosan nem marad le semmiről.

Extra tudás, kedvező ár

Szoftvereink fejlesztése során folyamatosan figyelünk arra, hogy ügyfeleink a legkiválóbb termékeket kapják a legjobb áron. Új programcsomag választékunknak köszönhetően azok is professzionális számlázóprogramot használhatnak, akik kisebb költségvetésből gazdálkodnak.

Beindult a NAV

A múlthéten sok, a NAV-val kapcsolatos hír látott napvilágot, így egy kis összeállításban igyekszünk összefoglalni, mi is történt az adóhatóság háza táján.

Újdonságok - Szüretelje le munkánk gyümölcsét!

Ahogy ügyfeleink már megszokhatták, folyamatosan fejlesztjük programjainkat, azonban a legújabb frissítésünk minden eddigi fejlesztést felülmúl.

A kívánságok teljesülnek 1 hét múlva

A korábbiakban közzétett kérdőív kitöltésével rengeteg ügyfelünk hozzájárult ahhoz, hogy minél hasznosabb új funkciókkal bővíthessük programunkat, igényeiknek megfelelően. A válaszok alapján hamarosan megjelenik programunk legújabb verziója, még több funkcióval.

Három tipp, hogy még gyorsabban számlázhasson

A mai rohanó világban az emberek türelmetlenek és nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor a vásárló toporog, amíg megkapja a számlát. A számlázáshoz célszerű erre kifejlesztett szoftvert vásárolnia, az alábbi trükkökkel segítünk abban, hogy programunkkal még gyorsabban kiállíthassa számláit.

Online pénztárgép tudnivalók + elkerülési tippek

Összefoglaljuk az eddigi legfontosabb információkat, amelyek a közel 250 000 vállalkozást érintő online pénztárgépek bevezetésével kapcsolatban aktuálisak. Összegyűjtöttük a tudnivalókat, mert folyamatosan változnak az információk az online pénztárgépek bevezetésével kapcsolatban és ügyfeleink is gyakran érdeklődnek erről.

A hőség most Önnek dolgozik

Hőség akciónk keretében annyi százalék kedvezményt biztosítunk minden ügyviteli szoftverünkre, ahány fok az aktuális hőmérséklet Budapesten.

Nálunk a kívánságok teljesülnek

A korábbiakban közzétett kérdőív kitöltésével rengeteg ügyfelünk hozzájárult ahhoz, hogy minél hasznosabb új funkciókkal bővíthessük programunkat, igényeiknek megfelelően. A válaszok alapján hamarosan megjelenik programunk legújabb verziója, még több funkcióval.

Spóroljon pénzt számlázással

Megszokott, hogy már szinte minden ügyet elekronikusan intéznek a cégek, így érthetetlen, hogy miért papír alapon történik a számlázás, mikor ez lehetne másként is.

A NAV-nál is beindult a szezon

A NAV idén is megejti az immár hagyománnyá váló nyári ellenőrzéseket, így valószínüleg az idei nyár is érdekes híreket fog termelni ezekkel kapcsolatban.

Számlázás és fizetés az űrben is

A PayPal a SETI-vel karöltve egy olyan fizetési rendszert kívánnak létrehozni, mellyel lehetővé válik az Földön kívüli átutalás és nem lesz szükség az űrben a készpénzre. A nem is olyan távoli jövőben már a civilek is eljuthatnak majd az űrbe és ezt a lehetőséget igyekeznek kiaknázni.

Ismét bővül a fordított áfás termékek köre

A napokban megjelent hírek szerint ismét tervbe van véve a fordított áfa fizetés bevezetése bizonyos szektorokban.

Legyen részese az innovációnak!

Az AXEL Professional Softwares Kft a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet arra a fejlesztések során, hogy ügyfelei számára prémium kategóriás termékeket kínáljon a legjobb áron.

Cukortól várták az édes életet, keserű vége lett

Megdöbbentő összeget számlázott ki egy nagykőrösi cég a NAV által közzétett információk szerint. A cégek közötti szerződés szerint a nagykőrösi cég vállalja 480 000 tonna cukor értékesítését, mely több, mint Magyarország éves cukorfogyasztása. Az értékesítés vállalási díja 12 065 000 000 Ft volt.

Mentsük meg együtt a Földet!

Cégünk kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos működést, ennek köszönhetően elnyertük a LOWCO2 környezetvédelmi minősítést.

Profi szolgáltató díj

2013. június 18-án cégünk elsőként nyerte el az ügyviteli szoftverekkel foglalkozó cégek közül a profi szolgáltató minősítést, 100%-os megfeleléssel.

Feltétel nélküli bizalom

A feltétel nélküli bizalom családban és barátok közt természetes. De az üzleti életben megengedhetetlen hanyagság! Adószám ellenőrzés nélkül ne fogadjon be és ne állítson ki számlát bárkinek!

AXEL PRO már Androidra is

Az AXEL Professional Softwares Kft által közzétett cikkeket és a céggel kapcsolatos híreket eddig is több csatornán el lehetett érni (weboldalaink, Facebook, RSS, Twitter, hírlevelek), azonban legújabb fejlesztésünknek köszönhetően már a böngészőt sem kell megnyitni, hogy friss híreinkhez hozzájuthassanak.

Kell-e a számlára aláírás és pecsét?

Sokan úgy tudják, hogy a számlák csak pecséttel és aláírással érvényesek, azonban ez nem igaz, azok ezek nélkül is hitelesek.

Miben más az AXEL PRO?

Az AXEL Professional Softwares Kft termékei a legnépszerűbbek közé tartoznak az ügyviteli szoftverek között. Azonban nem véletlenül emelkednek ki ezek az irodai programok tömegéből. Az alábbiakban bemutatjuk, miben különbözünk a többi fejlesztő cégtől.

Áfa emelés, határ a csillagos ég!

A kormány tervei kapcsán folyamatosan jelennek meg hírek jogszabályváltoztatásokkal kapcsolatban, jelenleg a 35%-os áfakulcs van ismét terítéken.

Segítse könyvelője munkáját!

Az AXEL PRO Számlázó Program legújabb fejlesztésének köszönhetően jelentősen megkönnyítheti könyvelőjének munkáját, így meggyorsíthatja és könyebbé teheti a könyvelést.

Ön megbízik partnereiben?

A mai világban sajnos luxus dolog a bizalom. A kereskedelemben egyenesen elengedhetetlen partnereink ismerete, hiszen sokszor ezen áll, vagy bukik a cég bevétele.

Megérkezett a húsvét!

Az AXEL Professional Kft-hez már megérkezett a húsvéti nyuszi és egy játékban rejtette el a tojásait. Idézze fel Ön is gyermekkora húsvétjait és játsszon Velünk!

Fizetés egy pillanat alatt!

Az AXEL PayNow™ egy forradalmian új fizetési mód, mely alapjaiban változtatja meg az eddig ismert ügyvitelt.

A forradalom elkezdődött!

Az AXEL Professional Softwares Kft. forradalmian új fejlesztéssel jelentkezik március 19-én. Már csak néhány nap van hátra, és minden kiderül!

Számlázás azonnal!

Az AXEL Professional Softwares Kft. számára fontos, hogy ügyfelei a legkorszerűbb megoldásokkal vehessék igénybe szolgáltatásait. Így mostantól Mastercard / Visa bankkártyával, illetve PayPal-lal is lehetőség van szoftvereink árának kiegyenlítésére.

Csökkenhet az élelmiszerek áfája?

A Magyar Hírlap információi szerint a márciusi kormányülésen kerülhet napirendre az alapélelmiszerek áfa-csökkentésére vonatkozó előterjesztés.

Ismét nehezítették a cégek életét

Sokan még mindig nem tudják, hogy 2013. január 1-étől két új fontos, az adózást és a pénzforgalmat érintő jogszabály került bevezetésre.

4000 like: az AXEL Professional a legkedveltebb az ügyviteli cégek között

Az AXEL Professional Softwares Kft. lett a legnépszerűbb ügyviteli programokkal foglalkozó cég a facebookon, ahol rajongóink száma mára meghaladja a 4000-et.

Gyermekrajz Pályázat

Gyermekrajz pályázatot hirdetünk értékes nyereményekkel! Beküldhető bármilyen technikával készült gyermekrajz, amelynek témája: Anyukám vagy apukám munkahelye.

Profi vonalkód kezelés

Szoftvereink funkciói között megtalálható a vonalkód készítés és kezelés is, mely megoldásoknak köszönhetően még egyszerűbbé teszik az ügyvitelt. Alábbi cikkünkben ezt az opciót kívánjuk bővebben ismertetni.

Ne csak számlázzon

Az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program innovatív megoldásainak köszönhetően kitűnően alkalmas bármilyen más programmal történő összekötésre, így adatok küldésére és fogadására.

Párban zumbázott a NAV

A dél-alföldi NAV revizorok ezúttal egy zumba oktatóra csaptak le. Annyira jól érezték magukat, hogy az első két ingyenes alkalom után a harmadik, fizetős órára is elmentek, azonban fizetés után az oktató nem adott számlát, így megbüntették.

Két áfacsaló szervezetet buktatott le a NAV

A NAV az akció során ingatlanokat és ingóságokat valamint készpénzt foglalt le a bűnszervezetektől, melynek értéke összesen 820 millió forint volt. A hivatal nyilatkozata szerint több mint 20 gyanúsított került előzetes letartóztatásba az akció során, mellyel megbuktattak egy illegális kávékereskedést és egy számlagyárat.

Február elsejéig módosíthatják a cégek adataikat

Február 1. a végső határidő, ameddig a 2012 március előtt alapított cégeknek kötelezően módosítaniuk kell a társasági szerződésüket az előírtak szerint. Ha ezt elmulasztják, akár 900 000 Ft-os bírságot is kiszabhatnak rájuk. Ez jelentős terhet ró ismét a cégekre, mivel az ügyvédi díj általában 15 ezer forint ilyen esetekben. A minisztérium azzal indokolta a lépést, hogy a gazdaság fehérebbé tétele szükséges, és tömeges határidőből történő kicsúszás esetén sem fognak moratóriumot hirdetni, mert 1 évük volt a vállalatoknak frissíteni társasági-szerződésüket.

Ne maradjon le

Már több vonalon is követhetőek a cégünkkel kapcsolatos új információk, az üzleti élettel kapcsolatos cikkeink, illetve az aktuális jogszabályváltozásokról szóló hírek. Érdemes több szálon is követni minket, így biztosan nem marad le semmiről.

2012 az AXEL Professional Softwares Kft.-nél

Cégünk nagyon tartalmas évet tudhat maga mögött, ebből állítottunk össze egy kis ízelítőt meglévő és leendő ügyfeleink számára.

Nyereményjáték

Bár a karácsony már végetért, velünk ismét mindenki csak nyerhet. Kezdje az újévet szerencsésen, játsszon velünk!

Számla kötelező adattartalma 2013

2013 január 1.-től változnak a számla kötelező tartalmi elemei. Ezzel kapcsolatban számos pontatlan hír található az interneten, ezért érdemes mindig hiteles forrásból tájékozódni (Magyar Közlöny).

2013-tól nem kell ÁFÁ-t fizetni feleslegesen

Sok vállalkozásnak, főleg a kisebbeknek okoz problémát a ki nem fizetett számlák után befizetendő ÁFA. Ez sok esetben a kis cégek likvidítását is veszélyeztetheti, erre kívánnak megoldást nyújtani a 2013-tól bevezetésre kerülő pénzforgalmi adózással.

Mi a teendő év végén a számlázóval?

Sokan keresik ügyfélszolgálatunkat év vége táján, hogy mi a teendő az év végi zárásokkor a számlázó programmal.

A leggyakrabban előforduló kérdésekre kívánunk választ nyújtani alábbi cikkünkben.

Boríték, tértivevény, címke

Ne kézzel töltse! A megoldás egyszerű: Boríték címzés, boríték nyomtatás, postai tértivevény és feladóvevény kitöltés, címke, etikett és csekk nyomtatás. Gyors, egyszerű, profi szoftver igényeseknek!

Hihetetlen újdonság az ügyvitelben

Hamarosan egy sokak által várt újdonsággal jelentkezünk!
Már csak pár nap van hátra és egy olyan innovatív, egyedülálló dolgot ismerhet meg mindenki, amellyel a cégek ügyvitele 180 fokos fordulatot vehet.

Hogyan takaríthat meg időt?

Talán sokan nem tudják, de az AXEL Professional Softwares Kft. által készített és forgalmazott szoftverekhez nem csak profi terméktámogatás jár ügyfélszolgálatunk által, hanem minden program tartalmaz egy professzionális súgót is, mely bármikor elérhető a programból, illetve weblapunkról. Ennek segítségével szinte minden kérdésre másodpercek alatt megtalálható a válasz bármikor.

Ki kell írni szöveggel a végösszeget?

Több olyan kérdést kapott az utóbbi időben ügyfélszolgálatunk, hogy ki kell-e írni a számlán betűvel az összeget. Cikkünkben eloszlatjuk az ezzel kapcsolatos téveszméket.

Miért szükséges házipénztárat vezetni?

Talán sokan nincsenek tisztában vele, hogy a vállalkozásoknak házipénztár vezetési kötelezettségük van és a NAV ezt nagyon szigorúan is veszi. A házipénztár feladata a vállalkozás kisebb kiadásainak készpénzben történő kifizetése illetve a készpénzes bevételek rögzítése.

A bajnokok velünk számláznak

A Star Sport Akadémia célja a gyermekek sport szeretetre nevelése, sikerességüket jelzi, hogy tagjaik közt jegyeznek több olimpikont is, köztük Cseh László sokszoros magyar-, és európa bajnok, világbajnok úszót. Cégünk pozitívan értékeli tevékenységüket, ezért támogatjuk őket.

Egyedi fejlesztésű programok

Bár az egyedi fejlesztésű szoftvereknek tagadhatatlan előnye, hogy teljes mértékben a saját specifikus igényeink szerint programozzák le, gyakran több buktatót rejtenek magukban, mint amennyit nyerhetünk velük.

Gondoljon a jövőre, készüljön a Win8-ra!

Hamarosan megjelenik a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 8, ami az ígéretek szerint táblagépen is képes lesz futni. Érdemes már most olyan szoftvereket választani, amelyeknek nem jelent majd gondot az új operációs rendszer.

Pornósoknál huncutkodik a NAV munkaidőben

Bizonyára a NAV dolgozói előtt sem ismeretlen a livejasmin.com pornóoldal, így nem véletlen az, hogy a napokban több, mint száz munkatársuk vonult ki az üzemeltető céghez személyesen, ellenőrzés címszóval.

7 tipp, amivel hatékonyabbá teheti vállalkozását

A mai világban fontos, hogy egy vállalkozás tartani tudja a lépést konkurenseivel, ennek pedig legegyszerűbb módja az, hogy minél hatékonyabbá tegye működését. Az alábbi tippjeinkkel ebben kívánunk segítséget nyújtani.

A jósnő nem látta előre a NAV vizsgálatot

A napokban a NAV ellenőrei egy jósnőt buktattak le, mert jóslatairól nem adott számlát, illetve egyéb hiányosságokkal is rendelkezett.

Fotópályázat

Fotópályázatot hirdetünk értékes nyereményekkel! Beküldhető bármilyen számlázással kapcsolatos fotó!

Készpénzforgalom csak másfél millióig

Nem 5 millió, hanem csupán csak 1,5 millió forint értékű készpénzforgalmat bonyolíthat egy vállalkozás jövő januártól szerződésenként. Júliusban nyújtották be az erről szóló módosító javaslatot az Országgyűlésnek. Az intézkedés célja, mégha a tervezettől el is tér, a feketegazdaság visszaszorítása mellett a tranzakciós illetékből származó plusz bevétel növelése.

Csökkenhet az élelmiszerek áfakulcsa

Az élelmiszerek drasztikus drágulásának megállítása érdekében, a mai nap dönthet a kormány az alapvető élelmiszerek áfacsökkentéséről, annak ellenére, hogy eddig a költségvetési bevételkiesésre hivatkozva nem sok hajlandóságot mutattak erre. Ha rábólintanak az 5%-os áfára, akkor is leghamarabb 2013-tól csökkenhet ez az adónem.

Támogatjuk a gyermekek megsegítését

Cégünk fontosnak tartja a gyermekek támogatását, így nagyraértékeljük az e céllal létrehozott alapítványok munkáját.

Cégvezetők felelőssége Kft-k esetén

Bár a Kft. megnevezése miatt sokan úgy gondolják, a cég tevékenysége függetleníthető a céget vezető személyektől, ezáltal a gazdasági felelősség alól is ki lehet bújni. A gyakorlatban a Kft-k vezetői (hasonlóan a Bt-khez) teljes vagyonukkal is felelhetnek a cég tartozásaiért vagy az esetlegesen okozott károkért.

Hogyan teremthet optimális munkahelyi környezetet?

Kellemes környezetben az alkalmazottak is jobban teljesítenek, ezáltal a cég is jobban működik. Ezért érdemes megfogadni tippjeinket és olyan környezetet teremteni dolgozói számára, mellyel növelheti hatékonyságukat.

SMS küldés és fogadás számlázó programunkkal

A továbbfejlesztett AXEL PRO Számlázó Programmal egyedülálló módon most már SMS-t küldhet és fogadhat is! Így értesítheti partnereit az újdonságokról, vagy felszólíthatja őket a lejárt számlákra, továbbá a beérkező utalásait automatikusan iktathatja.

Balatonon nyaral a NAV

A Nemzetközi Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrzéseket végeznek az önkormyánzatok ellenőreivel a Balatonon. Három vizsgálatból két esetben találnak szabálytalanságot.

Három tipp, hogy elkerülhesse a NAV büntetést

Az alábbi három tipp segít Önnek minimálisra csökkenteni egy esetleges NAV vizsgálat során a büntetés esélyét.

Adóváltozás, fontos tudnivalók!

Az Európai Bizottság új intézkedéseket fogadott el. Az új rendszerben bevezetésre kerülő kiterjesztett körű fordított adózásnak köszönhetően az EU tagállamai mostmár sokkal hatékonyabban léphetnek fel az egyre profibb adócsalások ellen.

Ingyenes kalkulátorok

Az AXEL Professional Softwares ingyenes kalkulátorokkal segíti vásárlói életét.

Egyedi QR kód készítése

A QR-kód bármilyen hosszabb, rövidebb adatsor tárolására alkalmas. Például egy üzlet kódjának leolvasása után megjelenhetnek az aktuális akciók, elérhetőségek, nyitva tartás, melyek azonnal kapcsolódhatnak egy erre képes telefon naptár vagy útvonaltervező funkciójához is.

Statisztikák készítése

Minden cég életében fontos a fejlődés és ennek nyomonkövetése, melyet legjobban statisztikákkal és grafikonokkal lehet követni.

Bővül a fordított adózók köre

2012. július elsejétől bővült az egyes mezőgazdasági termékek értékesítésével a belföldi fordított adózás alá eső ügyletek köre.

Július másodikától 4 órára csökken az átutalások ideje

Július 2.-ától az elmúlt 15 év legnagyobb fejlesztése valósul meg a pénzforgalomban Magyarországon. A hazai bankok a jelenlegi 1 munkanapos átfutás idő helyett maximum 4 óra alatt képesek lesznek teljesíteni az elektronikus átutalásokat. A hazai bankok elmondásuk szerint már felkészültek az átállásra.

Öt kulcsos áfarendszer bevezetését tervezik

A gazdasági miniszter majd a miniszterelnök is beszámolt róla, hogy az emberek számára előnyösebb öt kulcsos áfarendszert vezetnék be Magyarországon- bár az EU ezt egyelőre nem engedélyezi.

Access Violation a számlázó programokban

Szoftverünk elkészítése során természetesen mi is felmértük és teszteltük a többi, piacon jelenlévő számlázó és készletkezelő programot és azt tapasztaltuk, hogy sok szoftvernél gyakran jelentkeznek angol nyelvű hibaüzenetek.

Nyugta és egyszerűsített számla kiállítása blokknyomtatóval

A hatályos jogszabályok szerint lehetőség van számítástechnikai eszközzel egyszerűsített számla és nyugta készítésére, amennyiben azok a 2007. évi CXXVII. törvény (áfa-törvény) valamint a 24/1995. (XI. 22.) PM rendelet nyugtára és egyszerűsített számlára vonatkozó részeinek eleget tesznek.

Számlán a példányok feltüntetése

A számla példányszámára vonatkozó szabályozás 2010-ben megváltozott, így egyszerűbb lett a számlákon a példányszám feltüntetése.

Számla kötelező adattartalma 2012-ben

A számla kötelező tartalmi elemeit az ÁFA törvény határozza meg, a szabályozás 2007. évi CXXVII. törvényben található a 169. §-ban:

Részszámla vagy előlegszámla

Sokan keverik a részszámla és az előlegszámla fogalmát. Pedig nem mindegy, hogy melyik kerül kiállításra.

Adószám feltüntetése a számlán

Rengeteg tévhit kering a köztudatban arról, hogy mikor kell és mikor nem kell feltüntetni a számlán és az egyszerűsített számlán a vevő adószámát.

Újdonságok

Cserélje le a korábbi számlázó programját a vadonatúj AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programra! Új termékünk több száz kihagyhatatlan újdonságot és fejlesztést tartalmaz, melyek radikálisan változtatják meg az ügyviteli szoftverekről alkotott képet. Az AXEL PRO prémium kategóriás szoftver a legmagasabb igényeket támasztó felhasználók számára gazdag és innovatív funkciókat kínál.

Számla készítésekor nyomtató hiba?

A számlázó programmal készített, papír alapon kibocsátott számláknál előfordulhat nyomtató hiba különböző okok miatt.

5 Ft-ra kerekítés mikor szükséges?

2008. március 1-jén a Magyar Nemzeti Bank kivonta a készpénzforgalomból az 1 és 2 forintos érméket, így készpénzes vásárlás folyamán a számla végösszegét 5 és 10 Ft-ra kerekítve kell rendezni.

Áfakulcsok 2012

2012. január 1-től lépett az új 27%-os Áfakulcs az eddig használt 25% Áfakulcs helyébe a 2011.évi CLVI. törvény alapján. Jelenleg három fajta áfakulcsot használhatunk, ezek a 27%-os, a 18%-os és az 5%-os áfakulcsok.

0 (nulla) helyett ö betű a vonalkód beolvasásakor?

A vonalkódolvasó helyes beállításaihoz célszerű első lépésként elolvasni a termék használati útmutatóját.

Átállás AXEL PRO-ra a régi AXEL-ről

Ha Ön régi 4.9.14, vagy az előtti AXEL verziót vásárolt, akkor a régi AXEL-ből az adatok néhány kattintással áthelyezhetőek az új programba!

Cég változás és jogi információk

A hatékonyabb működés, a magasabb szintű ügyfélkiszolgálás, valamint a piaci jelenlét erősítése érdekében a Hőplusz Rendszer Kft. szoftverfejlesztési- és forgalmazási üzletágának tevékenységét 2011.11.15.-től az AXEL Professional Softwares Kft. veszi át. A váltással számos pozitív változás jár együtt.

Milyen csomagot válasszon?

Az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programnak jelenleg három, különböző igényeket kielégítő csomagja található meg.

Egész nettó és bruttó ár

A termékek, szolgáltatások árainak meghatározását célszerű úgy elvégezni, hogy a nettó és a bruttó egységár is egész szám legyen, mivel a tört számok megjelenítése a számlán a kerekítési hibák halmozódásához vezet.

Miért ne webes online számlázót használjunk?

Mielőtt webes alapú online számlázó programra fizetne elő, érdemes végiggondolni, hogy milyen érvek szólnak a netes számlázó ellen.

Proforma, Pro forma, Díjbekérő számla alkalmazása

A díjbekérő más néven proforma számla, áfa visszaigénylésre nem alkalmazható, tulajdonképpen nem is számla, hanem egy nyomtatvány (nem szigorú számadású bizonylat), melyen bekérheti a megrendelt termék vagy szolgáltatás árát anélkül, hogy visszaéljenek az Ön bizalmával és ne fizessék ki a kiállított számlát.

Miért ne más számlázó programot válasszon?

Az AXEL PRO Számlázó Program egyszerű, mindenki számára érthető kezelőfelülettel és menüpontokkal rendelkezik. Az egyszerűbb használat érdekében a kedvencek menüpontban kihelyezhetőek a legsűrűbben használt funkciók is.

Milyen számlázó programot vegyek?

A számlázó program vásárlása előtt, sok szempontot figyelembe kell venni.

Egyáltalán milyen funkciókra van szüksége számlázás közben? Kell proforma számla? Kell készletnyilvántartás? Előleg számla készítési lehetőségre szüksége van?

Garanciális visszatartás és a jóteljesítési garancia

Az építési, kivitelezői szerződésekben egyre gyakrabban találkozni a "jóteljesítési garancia" kifejezéssel. Először is a szerződében előre érdemes tisztázni, hogy mit jelent ez a fogalom, illetve azt, hogy a garanciális visszatartást vagy a jóteljesítési garanciát kívánják érvényesíteni, esetleg mindkettőt.

Számla tömb vagy Számlázó program?

Mielőtt még ekkora teret hódítottak a számítógépek és az általuk kínált egyszerűbb cégvezetési módszerek, szoftverek (házipénztár, számlázó program), mindenki számlatömböt használt. Sokan még ma is ragaszkodnak a számlatömbökhöz, mert tévesen egyszerűbbnek és praktikusabbnak tartják, holott ez nem igaz és sok időt vesz igénybe az állandó körmölés.

Ingyenes és nem ingyenes számlázó programok előnyei és hátrányai

Az ingyenes és fizetős programok összehasonlítása, néhány szempont alapján.

Elektronikus számlázás?

Az elektronikus számla fogalmához először is érdemes tisztázni, hogy a magyar jogszabályok szerint milyen „számlák” léteznek:
- Kézzel kibocsátott, papír alapú számla (számlatömb)
- Elektronikusan kibocsátott, papír alapú számla (számlázó programmal)
- Elektronikusan kibocsátott, elektronikusan elküldött számla (elektronikus számla, e-számla)

Fordított ÁFA

Fordított áfás számlát fordított adózás esetén állítanak ki. A fordított áfás számla azt jelenti, hogy nem a számlakibocsátó fizeti az eladott tételek után az ÁFA-t, hanem a számlán feltüntetett vevő.

Vonalkódok

Hagyományos vonalkódnak, a leggyakrabban használt egy dimenziós vonalkódok nevezhetőek. Ezeket a vonalkódok optikailag leolvashatóak, értelmezhetőek. A vonalkód hosszú, különböző szélességű vonalakból álló rendszer, melynek az információt tartalmazó része a vonalak között található fehér területek. A vonalkódokat általában lézerfényes optikai leolvasókkal értelmezik.

Jön a hamburgeradó, chipsadó (népegészségügyi termékadó)

Szeptember elsejétől hatályba lép a hamburgeradóként ismert, népegészségügyi termékadó, az üdítőitalok, energiaitalok, előrecsomagolt cukrozott sütemények, a sós snackek és az ételízesítők után szeptember 1-től fizetett adó. Az új szabályozás várható hatásáról azonban változóak a vélemények. Vannak, akik milliárdos költségvetési bevétellel, egészségesebb társadalommal számolnak, mások szerint jelentős elbocsátásokra számíthatunk és növekedhet a feketén eladott élelmiszerek aránya is.

QR-kód

A QR-kód szó, a Quick Response Code rövidítése, ezt a kódot egy japán cég fejlesztette ki. A vállalat célja, egy olyan vonalkód kidolgozása volt, amely több információt képes tárolni kis területen és amely egyszerűbben és gyorsabban beolvasható, mint a hagyományos vonalkódok. A problémára a kétdimenziós kód jelentett megoldást, amely nem csak a hagyományos vonalkódhoz hasonlóan vízszintes, hanem a függőleges tengelyen is hordoz adatokat.

Számlázás gyorsítása a vonalkóddal

Vonalkódolvasót már néhány ezer forintért lehet venni. Ha pár darabnál több terméket kezel, akkor nagy segítséget jelenthet a vonalkód használata a számlázásnál és a készletkezelésnél is.

Felhasználói jogosultságok

A felhasználói jogok korlátozásáról elsőként az alkalmazott jogainak korlátozása jut eszünkbe, ami persze nem feltétlenül a bizalmatlanság jele. Gondolt már arra, hogy milyen problémákat védene ki ezekkel a korlátozásokkal a programokban?

VTSZ, SZJ vagy TESZOR? A Számlán fel kell tüntetni?

Az APEH (NAV) állásfoglalása szerint általánosságban elmondható, hogy nem kell szerepeltetni a bizonylaton a nyújtott szolgáltatás statisztikai besorolási számát, vagy az értékesített termék vámtarifaszámát. A számla kibocsátója, azonban saját döntése alapján továbbra is szerepeltetheti ezeket az azonosítókat a számlán.

ÁFA kulcsok használata

2009. július 01-től életbelépő ÁFA törvény módosítások alapján jelenleg három fajta áfakulcsot használhatunk, ezek a 25%-os, a 18%-os és az 5%-os áfakulcsok.

Előlegszámla, Végszámla

Az előleg számlát általában akkor használják, ha egy kisebb vagy nagyobb árú termék, szolgáltatás megfizetésének egy része hamarabb történik meg, mint a teljesítése.
A pénzügyi teljesítés, vagy a pénzügyi teljesítés egy része a tényleges teljesítés előtt történik. Az előleg fizetésről általában szerződésben állapodnak meg, így az üteméről és a fizetett összeg nagyságáról is.

Áfás számla? Vagy csak egyszerűen számla?

Az áfás számlát, mint szóösszetétel használja a magyar nyelv, de egész egyszerűen nem létezik külön áfás számla. Alapvetően csak számlának kellene nevezni, de sokan megszokásból még mindig áfás számlát igényelnek.

Számla kötelező adattartalma 2011-ben

A számla kötelező tartalmi elemeit az ÁFA törvény határozza meg, a szabályozás 2007. évi CXXVII. törvényben található a 169. §-ban:

Számlák számát számláló

Weblapunkon, a nyitó oldalon és egyéb aloldalakon található egy számláló, amely megközelítő becslést ad a szoftverünkkel kiállított számlák számára vonatkozóan.

MNB árfolyam délelőtt és délután

Más az árfolyam délelőtt, mint délután. Melyiket kell használni? Cikkünkben leírjuk, hogyan járjon el az aktuális árfolyam meghatározásakor. Sok pénzt spórolhat, ha ismeri a lehetőségeket!
 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!