AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Párban zumbázott a NAV

A dél-alföldi NAV revizorok ezúttal egy zumba oktatóra csaptak le. Annyira jól érezték magukat, hogy az első két ingyenes alkalom után a harmadik, fizetős órára is elmentek, azonban fizetés után az oktató nem adott számlát, így megbüntették.

ZumbaAz ellenőrök feliratkoztak a közösségi házban tartott zumba órákra, amiről mint megtudták, az első két óra ingyenes. A harmadik alkalommal is résztvettek az edzésen, amiről miután kifizették nem kaptak számlát. Az oktatóról kiderült, hogy a helyszínen nem is rendelkezik számlatömbbel, így akár egymillió forintos büntetésre is számíthat.

A NAV ellenőrök szívesen vesznek igénybe szolgáltatásokat ellenőrzés címén, korábbi cikkeinkben már említettük, hogy jósnőnél jártak, tetováltattak illetve orvosi magánrendelést is igénybevettek. Egy ilyen ellenőrzés után, amennyiben termékről van szó, a próbavásárlás után kötelesek visszaszolgáltatni az árut, az eladó pedig a pénzt. Azonban szolgáltatásoknál, mivel nincsen lehetőség visszaszolgáltatásra, a NAV úgy oldotta meg ezt a kérdést, hogy az ellenőröknek havi 15 000 Ft-ot biztosítanak arra, hogy szolgáltatásokat ellenőrizzenek.

A NAV-nál nem követelmény a színészi képesítés, azonban szívesen veszik, hogyha az ellenőrök saját ötletekkel (!) állnak elő a revízióra. Viszont elvárják, hogy az ellenőr feddhetetlen legyen, illetve a korrupció elkerülése végett minden esetben párosan kell ellenőrizniük a választott szektort. Természetesen senkit nem kényszerítenek olyan szolgáltatás igénybevételére, amit nem szeretne (pl. tetováltatás).

Azonban ilyen körülmények között nincs is értelme a korrupciónak, hiszen az adófizető állampolgárok jóvoltából biztosított havi 15 000 Ft-ért bármilyen szolgáltatást tesztelhetnek, amiről úgy gondolják, esetleg csalás lehet a háttérben.

Becsületes adófizetőként érdemes számlázóprogramot használni, hogy ne érje meglepetésként egy esetleges NAV vizsgálat és a becsületes ellenőrök továbbra is üldözhessék a csalókat, -legalábbis azokat, amelyeknek szolgáltatása megtetszik nekik.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!