AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Védje Ön is cégét!

Áprilisban soha eddig nem tapasztalt számban szűntek meg vállalkozások Magyarországon. Egy hónap alatt 4641 céget került törlés alá, így az év első harmadában már mintegy 17 ezer vállalkozás szűnt meg.

A 2014-es évben havonta átlagosan 3400 cég szűnt meg. Az idei évben viszont a megszűnő vállalkozások száma elképesztően megnövekedett, így feltételezhető, hogy az év végéig akár 50 ezer céggel kevesebb lesz.

Az év eddig eltelt részében drasztikusan csökkent azoknak a cégeknek a száma, amelyek felszámolási eljárás lefolytatása után kerültek törlésre. A többi cég esetében a tulajdonosok döntöttek a megszűnésről, vagy hatósági kezdeményezésre kerültek kényszertörlés vagy bírósági törlés alá. Tehát a gazdaságilag inaktív vállalkozások megszűnése összességében inkább kedvező, mint kedvezőtlen jelenség.

Az újonnan bejegyzett cégek száma 2014 ősz óta havi 2000 feletti volt, miközben a korábbi években majdnem kétszer ennyi új cég is alakult hazánkban akár egyetlen hónap alatt. Ezeknek a vállalkozásoknak nagy részét olyanok alapították, akiknek korábban egy vagy több cége már felszámolás alá került. Ez jelentősen visszaszorult az utóbbi időben, ami mindenképpen jó fejlemény, azonban még így is a szükségesnél magasabb a cégalapítási arány.

Kerülje el a kellemetlenségeket

Tanácsok, hogy az Ön cége ne jusson az említett cégek sorsára:

  • minden dolgozó legyen megfelelően bejelentve, bérük pontosan kifizetve;
  • kötelezettségeit teljesítse időben;
  • az adót, járulékokat időben fizesse be;
  • adózó bejelentett székhelye valós cím legyen;
  • számviteli beszámoló közzétételét ne mulassza el;
  • a szervezeti képviselő valós személy legyen, és legyen bejelentve a NAV-hoz.

Az adószám ellenőrzéssel néhány pillanat alatt kiszűrheti már számlázás előtt azon leendő partnereit, akikkel később gond lehet. Ezen kockázatelemzést segítő megoldás az AXEL PRO Számlázó Programban elérhető, így néhány másodperc alatt ellenőrizheti vevőjét vagy beszállítóját az adószáma alapján, a 9 hiteles állami nyilvántartásban, amelyben több, mint 1,5 millió adószám megtalálható.

 

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!