AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Két áfacsaló szervezetet buktatott le a NAV

A NAV az akció során ingatlanokat és ingóságokat valamint készpénzt foglalt le a bűnszervezetektől, melynek értéke összesen 820 millió forint volt. A hivatal nyilatkozata szerint több mint 20 gyanúsított került előzetes letartóztatásba az akció során, mellyel megbuktattak egy illegális kávékereskedést és egy számlagyárat.

BüntetésA közlemény szerint a két bűnszervezetet ugyanazon a napon buktatták le országszerte összesen 25 helyszínen, az akcióval 130 millió forintnyi visszaigényelt ÁFA visszautalását is megakadályozták.

A Dél-Alföldön egy 18 tagú szervezet fejét és tagjait tartóztatták le, akik papírforma szerint Szlovákiába értékesítettek kávét és ezt fiktív számlákkal fedték le. A szállítmányt útjára indították hazánkból, azonban hamarosan a főváros környékén létesített telepekre szállították vissza, és így ismét visszakerült a szervezet hálózatához.

Mintegy 750 millió forint áfát igényelt vissza a két Csongrád megyei kft a fiktív számlák alapján. Az elkövetők előzetes letartóztatásban vannak jelenleg, és költségvetési csalás gyanújával hallgatták ki őket- nyilatkozta a szóvívő

A közép-magyarországon 992 milliós visszaigényelhető áfa keletkezett azoknál a cégeknél, amelyek fiktív számlákkal igyekeztek minimalizálni fizetendő adójukat. Saját fantomcégeikkel kiállították a hamis számlákat és ezeket továbbszámlázták partnereiknek.

Az akcióban száz nyomozó vett részt., a 17 gyanúsítottból öt embert előzetes letartóztatásba helyeztek magánokirat hamisítás, csalás és adócsalás miatt.

Fiktív számlák helyett használjon legális számlázó programot, mellyel nem csak időt, de rengeteg pénzt is megtakaríthat- így nem kell illegális eszközökhöz nyúlnia!

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!