AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Csökkenhet az élelmiszerek áfakulcsa

Az élelmiszerek drasztikus drágulásának megállítása érdekében, a mai nap dönthet a kormány az alapvető élelmiszerek áfacsökkentéséről, annak ellenére, hogy eddig a költségvetési bevételkiesésre hivatkozva nem sok hajlandóságot mutattak erre. Ha rábólintanak az 5%-os áfára, akkor is leghamarabb 2013-tól csökkenhet ez az adónem.

tej Eddig a hús-, a baromfi- és a tejterméktanács fordult levélben az agrár- és a gazdasági miniszterhez, az iszonyatos áremelkedés miatt. A magas takarmányárakkal együtt a termelés költségei is emelkedtek, amit a különböző támogatásokkal sem voltak képesek ellensúlyozni. Például a tej felvásárlási ára jelenleg átlag 80 Forint, de legalább 100 Forintra lenne szükség literenként ahhoz, hogy a gazdák ne veszteséget termeljenek. A magasabb felvásárlási árra nem sok esély van, ezért is létkérdés az áfa csökkentése.
Az élelmiszereket átlagosan 9%-os áfa terheli Európában. Az áfa csökkentés mellett a fordított áfa használata is segíthetne a gazdaságnak a 30-40 %-os fekete piaci kereskedelem leküzdésében.


További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!