AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Tovább bővül a kör

2016-ban új tevékenységi köröknél vezetik be a kötelező online pénztárgép használatát. Azonban van kiút, ha az Ön is beleesne a kötelezettek körébe.

A kezdetektől

2013-ban vezették be az online pénztárgép rendszert, ami már a bevezetés első szakaszában mintegy 250 ezer vállalkozást érintett. Azóta több alkalommal tették kötelezővé számos szektorban.

A Nemzetgazdasági Minisztérium legújabb tájékoztatása szerint idén ismét kiterjesztik az online pénztárgépek rendszerét, így újabb 30-50 ezer gépet állítanak használatba. Az első információk szerint két lépcsőben lesznek bevezetve. A bevezetés első ütemébe azok a szolgáltatók tartoznának, akik a ma szabványos online gépeket is használni tudnák, így az ügyvédek, masszőrök, sportpályák, pénzváltók. A második ütemben azokra vonatkozna, ahol fejlesztés szükséges az alkalmazáshoz: ilyenek lehetnek a taxisok.

A pénztárgépek bevezetésének célja

Az NGM szerint az online kasszák bevezetésének oka elsősorban a gazdaság fehérítése. A összeköttetésnek köszönhetően sokkal hatékonyabbá és átfogóbbá válhatnak az adóhatóság ellenőrzései, hiszen ki tudják szűrni a gyanús boltokat, így célirányosan végezhetnek vizsgálatokat.

Elkerülhető

A hatályos jogszabályok megengedik, hogy ha valaki minden vásárlójának nyugta helyett számlát ad, amely megfelel a számla kötelező adattartalmának, akkor ezzel kiválthatja a pénztárgép használatát!

Az AXEL PRO Számlázó Programmal lehetőség van olyan export állományt létrehozni, melyet a NAV ÁNYK nyomtatványkitöltő programjába betöltve ellenőrzés után azonnal beküldhet.

Emellett szoftverükkel a vásárlók adatai a vásárláskor bekerülhetnek a partnerlistába és legközelebb csak onnan kell kiválasztani őket, illetve árucikkeit is rögzítheti előre, és csak néhány kattintás kiválasztani őket a bizonylatokra.

 

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!