AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Újabb üzleti szektorok számára lesz kötelező!

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint hamarosan újabb, a szolgáltatóiparban működő vállalkozások számára írják elő az online kasszák használatát. Az ezzel kapcsolatos jogszabály már folyamatban van.

2013-ban vezették be az online pénztárgép rendszert, ami már a bevezetés első hulláma során több, mint 250 ezer vállalkozást érintett, és jelentett számukra hatalmas plusz költséget.

Folyamatos a bevezetés

Az NGM szerint az online kasszák bevezetésének oka elsősorban a gazdaság fehérítése. A összeköttetésnek köszönhetően sokkal hatékonyabbá és átfogóbbá válhatnak az adóhatóság ellenőrzései, hiszen ki tudják szűrni a gyanús boltokat, így célirányosan végezhetnek vizsgálatokat.

Hamarosan ismét bevezetésre kerül több területen is a rendszer, kötelezettek lehetnek a szervizek, gépjárműalkatrész-kereskedők, pénzváltók, masszőrök, de elképzelhető, hogy a jövőben a szórakozóhelyeken, fitneszklubokban is kötelező lesz ezeket használni.

Hogyan kerülje el az Ön vállalkozása is a pénztárgép használatát?

A hatályos jogszabályok lehetővé teszik azt, hogy egy vállalkozás ne használjon pénztárgépet.
Ha valaki minden vásárlójának nyugta helyett számlát ad, amely megfelel a számla kötelező adattartalmának, akkor ezzel kiválthatja a pénztárgép használatát!

Fontos azonban, hogy a számla kötelező elemei között szerepel a vásárló neve valamint címe. 

Az AXEL PRO Számlázó Programmal lehetőség van arra, hogy a vásárlók adatai a vásárláskor bekerüljenek a partnerlistára és legközelebb onnan csak kiválasztani kelljen őket.

Ezzel a több százezer forintos kiadás helyett pár tízezer forintból megoldható a jogszabályoknak való megfelelés.

Az AXEL PRO Számlázó Programmal lehetőség van olyan export állományt létrehozni, melyet a NAV ÁNYK nyomtatványkitöltő programjába betöltve ellenőrzés után azonnal beküldhet.

Töltse le a demó verziót, és tesztelje minden funkcióját korlátlan ideig!

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!