AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Rendkívüli bevételnövekedés

Tavaly augusztusban indította a Budapest belvárosi vendéglátóhelyeinek ellenőrzését a NAV. Az ellenőrzéseket azzal indokolták, hogy irreálisan alacsony az adózási mérték, valamint nagyon sok esetben nyugtát sem kap a vendég.

Az elmúlt közel 1 évben a NAV csaknem tízezer alkalommal vizsgálta a belvárosi vendéglátóhelyeket és az esetek mintegy harmadában talált valamilyen szabálytalanságot.

A szabálysértések miatt 270 millió forint mulasztási bírságot szabtak ki és átlagosan 12 nyitvatartási napra zártak be üzleteket. A büntetés mértéke akár egy millió forintig terjedő összeg is lehet.

A következmény

Az olyan vendéglátóhelyek, melyek a hét minden estéjén telítettek voltak, korábban 150-200 millió forintos bevételről tettek számot. Azonban az ellenőrzések után ezen helyek bevétele olyannyira megnőtt, hogy egyes vendéglátóhelyeken a korábbi bevétel kilencszerese lett a forgalom.

Ezenkívül a szabályos nyugtaadási szokások is jelentősen javultak, a vendéglátók többsége szabályos bizonylattal vásárol beszállítójától is, és fogyasztójának is a törvénynek megfelelő bizonylatot ad vásárláskor. 

Mi várható a jövőben?

A NAV folyamatosan elemzi az online pénztárgépek adatforgalmát és ott folytat ellenőrzést, ahonnan nagyon alacsony forgalmi adatok érkeznek, illetve ahol például hirtelen forgalomváltozást észlelnek. Ezen felül a nyári turistaszezon kezdetétől a NAV ismét kiemelt feladatnak tekinti a közkedvelt turisztikai helyek vendéglátóhelyeinek vizsgálatát országszerte.

Amire a legjobban kell figyelni

Ha Ön is gazdasági tevékenységet végez:

  • minden termék-, és szolgáltatás értékesítéséről adjon nyugtát vagy számlát,
  • a nyugta és a számla kötelező adattartalmának előírásai szerint állítsa ki a bizonylatokat, 
  • a felettébb drága pénztárgépet váltsa ki számlázó programmal;
  • mindig a kiszámlázott értékkel pontosan egyezzen a kassza összege.

​Használja Ön is az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programot, mellyel nem fog megfeledkezni a bizonylat adásáról, vagy nem kell azért aggódnia, hogy megfelel-e a kötelező adattartalmi előírásoknak az Ön által kiállított bizonylat. A készletkezelő funkcióval pedig tartsa nyilván termékeit és vezesse pontosan, egyszerűen azok készletét. 

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!