AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Megszűnhet a készpénzes fizetés?

Ön el tudná képzelni az életét készpénz nélkül? Milyen gyakran használja Ön bankkártyáját a vásárolt termék, vagy szolgáltatás kiegyenlítésére?

2016 januártól Dánia lehet az első olyan ország, ahol a vállalkozásoknak a készpénzt már nem kell elfogadniuk, csak a bankkártyás vagy mobilos fizetési lehetőséget kell ügyfeleik számára elérhetővé tenni. 

Készpénzmentessé válhatnak az éttermek, benzinkutak, és ruházati boltok is. Az alapvető szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak, mint például a postáknak vagy fogorvosoknak azonban továbbra is kötelező lenne elfogadni a készpénzes fizetést.

Miért jutottak erre a döntésre?

Dániában már 2012 óta a fizetések 84 százalékát készpénz nélkül bonyolították le, mivel sokan a legkisebb vásárlásokhoz is kártyát használnak.

A fejlett országokban a legszegényebbek is rendelkeznek bankszámlával, így ha teljesen megszűnne a készpénzes fizetési mód, akkor sokkal nehezebb lenne az illegális pénzek tisztára mosása is, valamint megszűnnének az utcai és bolti rablások is.

Emellett rendkívül nagy összeget tudnának azon spórolni a vállalkozások, hogy nem kellene sokat költeni biztonsági eszközökre vagy őrökre.

A technikai feltételek is adottak, a PayPalhoz hasonló megoldások évek óta biztonságosan működnek.

Ezzel szemben Magyarországon a készpénzmentes fizetések aránya rendkívül alacsony, mindössze 13 százalék.

Mi várható?

Valószínűleg a közeljövőben nem várható, hogy megszűnik a készpénzes fizetési mód, melynek megszüntetése az előnyök ellenére kockázatokkal is járhatna.
Nem kis mértékű kockázatot jelentene, hogy csak egyféle technikára bízzuk a fizetési lehetőségeket, mert a legnagyobb védelmet pont a többféle technológia használata jelenti. 

Ön választhat

Az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program használatakor Ön választhatja ki, hogy milyen fizetési móddal szeretné kiállítani az adott számlát. Választhat készpénzes, bankkártyás, paypal-os, átutalásos, utánvétes, fizetési módok közül, illetve tetszőleges fizetési módokat vihet fel Ön is a programba.

Minden fizetési módhoz bekapcsolható a PayNow funkció is, melynek segítségével rendkívül egyszerűen valósítható meg a mobilos és a bankkártyás fizetés és mindehhez nincs szükség se bankkártya terminálra, se bonyolult szerződésekre vagy speciális programokra

Mindemellett program kiszámolja Ön helyett a visszajáró összegét is, így Önnek, vagy a program használójának a számolással sem kell foglalkozni.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!