AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Rövidebb lesz a banki utalások átfutási ideje

2015. szeptember 7-től tovább gyorsul az átutalások rendszere Magyarországon, óránkénti ciklusok lesznek, és az átutalási időszak is meghosszabbodik.

A változásról

Jelenleg az átutalásos fizetési mód esetén átlagosan 2 óra 5 perc szükséges ahhoz, hogy a pénz megérkezzen egyik banktól a másik bankba.

Az MNB azonban tovább szeretné gyorsítani az átutalásokat. Szeptembertől az elektronikusan indított belföldi forint átutalások átlagosan 1 órán belül teljesülni fognak hétköznaponként, tehát a jelenlegi 5 ciklus helyett 10 átutalási ciklus lesz, illetve a most érvényben lévő 8.30-16.30 közötti időszak helyett 7.30-17.00 óráig dolgozzák majd fel a bankok az átutalásokat.

Az éjszakai és hétvégi megbízások továbbra is várakozni fognak, azonban hosszabb távon az azonnali átutalás bevezetése a cél.

Miért lesz jobb az átutalások sűrítése?

Az átutalási ciklusok számának növelésével a beérkező jóváírásokból napon belül lebonyolítható fizetések száma is nő, a rövidebb átfutási időnek köszönhetően pedig a banki átutalással történő fizetés egyre több helyzetben jelenthet kedvezőbb fizetési módot, mint korábban.

A vállalatok számára szintén könnyítés, hogy meghosszabbított záró időpontig adhatnak megbízásokat.

Az előnyökről

Ősztől új AXEL PRO Számlázó, Házipénztár, Nyomtatványkitöltő és Útnyilvántartó Program vásárlásakor, vagy csomagváltáskor amennyiben átutalással kívánja rendezni megrendelése árát, akkor átlagosan már 1 órán belül be fog érkezni az összeg rendszerünkbe, és Ön aktiválhatja programját. Valamint bankkártyával történő fizetés esetén még a banki nyitvartartást sem kell figyelembe vennie, mert ilyen esetben 1 perc alatt már be is érkezik hozzánk az összeg.

Az AXEL PRO programban az SMS fogadás funkcióval automatikusan fizetetté teheti átutalással vagy banki befizetéssel kiegyenlített számláit, így még az eddigieknél is gyorsabbá válik az ügyvitel. A jövőben a program segítségével nem kell többé a banki bejelentkezésekkel bajlódnia és az utalások ellenőrzésével rabolnia az idejét. 

A program hozzá tudja rendelni az SMS-hez a számlát, ha a számla végösszege pontosan megegyezik az SMS üzenetben található összeggel, valamint az üzenetben megtalálható (az átutaláskor a közlemény rovatban történő feltüntetés alapján) az adott számla sorszáma , vagy annak utolsó 7 karaktere, vagy ennek hiányában az egyéb beviteli mező szövege, ha az 4 karakternél hosszabb.

Ezen funkció segítségével elkerülhető az, hogy esetleg elfelejti bejelölni a beérkezett befizetéseket, így nem kerülnek kiküldésre feleslegesen felszólítások. 

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!