AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Ismét adó elkerülőket kerített kézre a NAV

Adóelkerülőket lepleztek le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy Balaton-parti bérelt szálloda ellenőrzése során.

A NAV által vizsgált cég bérbe vett egy balatoni szállodát, de nem volt annyi alkalmazottja, amennyivel működtetni tudta volna azt, ezért egy alvállalkozót bíztott meg ezzel.

A cég ellenőrzése során az alvállalkozó nem adta át az iratokat a NAV ellenőreinek, ezért becsléssel állapították meg a forgalmat a vendéglista, a két cég közötti elszámolások, valamint az interneten megtalálható áraik alapján. Az adóhivatal megkereste az üdülési csekk kibocsátóját és az internetes foglalási rendszer üzemeltetőjét is, valamint a vendéglista alapján felkeresték a vendégeket is.

A végkimenetelről

Az ellenőrzés eredményeképpen a társaságnak kétszer akkora bevételt kellett volna elérnie, mint amennyi a könyvelésben szerepelt, illetve mint amiről számlákat állított ki.

Az adóhivatal jelentős összegű bevétel eltitkolást, a bizonylatok adásának elmulasztását, a számviteli szabályok megsértését, és körülbelül 3 millió forint adókülönbözetet állapított meg. Ezen felül 2,5 millió forint összegű bírságot és pótlékot szabtak ki.

Ön ne kerüljön hasonló helyzetbe

Javasoljuk, hogyha Ön is gazdasági tevékenységet folytat, vendéglátó egységet üzemeltet, használjon számlázó programot, és minden esetben adjon számlát, hogy elkerülhesse a fentiekhez hasonló kellemetlenségeket.

Az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programmal nem fog megfeledkezni a bizonylat adásáról és nem kell azért aggódnia, hogy megfelel-e a kötelező adattartalmi előírásoknak az Ön által kiállított bizonylat. A készletkezelő funkcióval pedig nyilvántarthatja termékeit és vezesse pontosan, egyszerűen azok készletét. 

Használja az általunk fejlesztett, jogszabálykövető AXEL PRO Számlázó Programot, melynek alábbi funkcióval villámgyorsan állíthatja ki számláit:

  • Felhasználóbarát, könnyen kezelhető felület
  • Automatizálható, külső rendszerrel összeköthető számlázás
  • Beállítható, rendszeresen ismétlődő számlák
  • Hálózati működés, hogy egyszerre több helyről is lehessen számlázni
  • NAV által elfogadott számlázó program, mely a legújabb jogszabályoknak is teljes mértékben megfelel

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!