AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Számlagyártókra csapott le a NAV

Egy Csongrád megyei vállalkozásnál tartott ellenőrzést a NAV, mely során több szabálytalanságot észleltek, például, hogy szövegszerkesztővel készítette számláit a cég. A büntetés természetesen nem maradhatott el.

Az ellenőrzés során történtek

Nemrégiben egy Csongrád megyei vállalkozásnál tartott ellenőrzést az Adóhatóság. A vizsgálat során arra lettek figyelmesek a revizorok, hogy a cég számítógépes számlázó programmal kiállított számláinak ellenértéke nem jelenik meg bevételként a cég bankszámláján, valamint készpénzes bevételi bizonylataik sincsenek. A kiállított számlák utaltatása jórészt a cégvezető saját bankszámlájára történt. A könyvelésben szereplő számlák pedig több ponton is eltértek azoktól a számláktól, amik a vevők részére lettek megküldve, illetve több esetben állítottak ki sztornó számlát a vevő tudta nélkül.

Amire még fény derült

A cég  számítógépeinek tartalmát lementette az Adóhatóság, majd az elemzés után arra a következtetésre jutottak, hogy a vizsgált időszak számlái törölve lettek a számítógépről. Az adatállományt sikerült helyreállítani, és annak ellenőrzése után az is kiderült, hogy a cég szövegszerkesztővel állította ki számláit, és próbálta azokat számlázó programmal kiállítottnak feltüntetni.

A vizsgálat lefolytatása után a NAV megállapította, hogy 2,4 millió forint adót nem fizetett be a cég. Ennek megfizetése mellett 1,6 millió forint bírságot is kiszabtak.

Kerülje el a hasonló, kellemetlen eseteket

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint számla kézi számlatömbbel, vagy számlázó programmal állítható ki. Ha szeretné elkerülni, hogy hasonló helyzetbe kerüljön, mint az említett cég, akkor számlái elkészítéséhez minden esetben legális számlázó programot vegyen igénybe.

Használja az általunk fejlesztett, jogszabálykövető AXEL PRO Számlázó Programot, melynek alábbi funkcióval villámgyorsan állíthatja ki számláit:

  • Felhasználóbarát, könnyen kezelhető felület
  • Automatizálható, külső rendszerrel összeköthető számlázás
  • Beállítható, rendszeresen ismétlődő számlák
  • Hálózati működés, hogy egyszerre több helyről is lehessen számlázni
  • NAV által elfogadott számlázó program, mely a legújabb jogszabályoknak is teljes mértékben megfelel

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!