AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Vendéglátóhelyeket vett célba a NAV

A közelmúltban számos budapesti szórakozóhelyet, éttermet, kávézót ellenőriztek a NAV munkatársai, sokat egymás után többször is. A folyamatosan felbukkanó ellenőröket már gyakran pár perc alatt felismerik, így az Adóhatóság munkatársai „próbavásárlókat” küldenek maguk helyett.

A közelmúltbeli ellenőrzések

Az ellenőrzéseket több mint 200 revizor végezte Budapest számos területén, sőt, még vidékről is érkeztek ellenőrök az akcióra, akik hajnalig járják a kocsmákat, éttermeket, szórakozóhelyeket, addig, amíg büntetést nem tudnak kiszabni. Állításuk szerint főként azt figyelik, hogy adnak-e bizonylatot a vendéglátóhelyek, és az online pénztárgépre vonatkozó előírásokat betartják-e.

Budapest belvárosában volt olyan cég, amely hat hét alatt 25 ellenőrzésen esett át, mire szabálytalanságot találtak, és büntetést tudtak kiszabni.

Az ellenőrök felbukkanása

Próbálkoztak már a NAV munkatársai jelmezek felvételével is, de papi reverendával, vagy a teljes családdal is érkeztek már az étterembe, ahol végül ellenőrzéssel fejeződött be a vacsora.

Mivel az adóellenőrök a munkaidejükben nem fogyaszthatnak alkoholt, így egyre inkább elterjed az is, hogy maguk helyett külsős embereket küldenek el a vendéglátóhelyre, és tesztelik azt, hogy alkoholos állapotban lévő fiataloknak is adnak-e bizonylatot a fogyasztásról. A közelmúltban volt eset, amikor egyetemista fiatalokat küldtek a vendéglátó egységbe, majd az ellenőrök csak később csatlakoztak a társasághoz, kifigyelve, hogy sor kerül-e a megfelelő adattartalmú számla kiadására.

Amire a legjobban kell figyelni

A következőre mindenképp érdemes odafigyelnie, ha Ön is vendéglátó helyet üzemeltet:

  • minden termék-, és szolgáltatás értékesítéséről adjon nyugtát vagy számlát,
  • a nyugta és a számla kötelező adattartalmának előírásai szerint állítsa ki a bizonylatokat, 
  • használja Ön is a kötelezően előírt online pénztárgépet,
  • a pénztárgépen legyen feltüntetve az online pénztárgép száma,
  • a nyugta alján jól látható legyen az AP szám,
  • ellenőrizze a pénztárgépben a szalag szavatosságának lejártát, 
  • mindig a kiszámlázott értékkel pontosan egyezzen a kassza összege, 
  • minden dolgozó legyen megfelelően bejelentve.

Használja Ön is az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programot, valamint a Házipénztár Programot. E két program használatával nem kell tartania az álcázott NAV ellenőröktől, vagy az őket helyettesítő fiatalok társaságától, mert használatával kiküszöbölhetőek a büntetést eredményező hiányosságok és könnyed kezelhetőségével gördülékennyé teszi a mindennapi munka menetét.

Ön ne kerüljön hasonló helyzetbe

Javasoljuk, hogy bármilyen gazdasági tevékenységet folytat, használjon számlázó programot, és minden esetben adjon számlát, hogy elkerülhesse a fentiekhez hasonló kellemetlenségeket.

Az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programmal nem fog megfeledkezni a bizonylat adásáról, vagy nem kell azért aggódnia, hogy megfelel-e a kötelező adattartalmi előírásoknak az Ön által kiállított bizonylat. A készletkezelő funkcióval pedig tartsa nyílván termékeit és vezesse pontosan, egyszerűen azok készletét. 

Számlázó programunkat ide kattintva töltheti le: http://www.axel-szamlazo-program.hu/letoltes

Az AXEL PRO Házipénztár Program segítségével pedig tartsa nyílván egyszerűen bevéteit és kiadásait, valamint kövesse nyomon aktuális egyenlegét. A szoftver összeköthető az AXEL PRO Számlázó Programmal, így egy bizonylat kiállításakor már meg is történik az adatátadás a Házipénztár Programba, és biztosan nem lesz eltérés a kiállított bizonylatok és a kassza tartalma között.

Házipénztár programunk demó változatának letöltéséhez kattintson ide: http://www.axel-hazipenztar.hu/letoltes

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!