AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Új bejelentési kötelezettség a számlázó programokkal kapcsolatban

Mint ahogy arról korábbi cikkünkben már értesítettük ügyfeleinket, 2014. október 1-től be kell jelenteni a felhasználónak az Adóhatóság felé a már használatban lévő számlázó programokat, és az újonnan vásároltakat is.

Az október 1-ig tartó időszakban

2014. október 1. előtt nem volt erre vonatkozó rendelet, csupán megfelelőségi nyilatkozattal kellett rendelkeznie a felhasználónak. Azonban, aki október 1. után nem jelenti be az általa használt számlázó programot a NAV felé, súlyos mulasztási bírságra számíthat.

A bejelentési kötelezettségről

A 2014. október 1. előtt vásárolt, és október 1-jén még használatban lévő számlázó programok esetén a bejelentési határidő 2014. november 15., míg a 2014. október 1. után használatba vett számlázó programok esetén program használatba vételétől számított 30. nap.

A 2014. október 1. után használatból kivont számlázó programokat is be kell jelenteni a NAV felé, a használatból kivonástól számított 30 napon belül.

A következő adatokat kell bejelentenie az Adóhatóság  felé

11. § (1) Az adóalany köteles az általa használt 

számlázó program

a) nevét, azonosítóját;

b) fejlesztőjének nevét, és – ha van – adószámát;

c) értékesítőjének, rendelkezésre bocsátójának nevét, adószámát;

d) beszerzésének, használata megkezdésének vagy – saját fejlesztésű program használata esetén – a rendeltetésszerű használatbavételének időpontját a d) pont szerinti időpontot követő 30 napon belül az adóhatósághoz, az erre a célra rendszeresített nyomtatványon bejelenteni.

Szakértő kollégáink a NAV közreműködésével már most felkészültek, hogy ügyfeleink részére a legkényelmesebb módon biztosítsuk a jogszabályi megfelelőséget és a bejelentés gördülékeny menetét.

És amire még szükség van

Az új rendelet szerint a felhasználó köteles rendelkezni a program funkcióit pontosan leíró felhasználói dokumentációval. Az AXEL PRO Számlázó program Használati útmutatóját egy kattintással elérheti a programban a kérdőjel ikonra kattintva, vagy az F1 billentyű megnyomása után.

A most hatályba lépő rendelet  szerint a számlázó program vásárlásáról kiállított számlán szerepelnie kell a számlázó programot vásárló adóalany adószámának. Amennyiben már rendelkezik tőlünk vásárolt szoftverrel, ezt ellenőrizni tudja a program vásárlásáról kiállított számlán is.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!