AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Cégvezetők, figyelem!

Mint korábban is írtuk, 2014 március 15-étől megemelkedik a cégalapításkor kötelező törzstőke összege. Azonban nem csak ez az újdonság. Az új Ptk. sokkal nagyobb felelősséget ró a cégvezetőkre is.

Március 15.Törzstőke emelés
Az új Ptk. szerint a kötelező törzstőke összege 2014 március 15.-től 3 millió forintra emelkedik. Ez elsősorban az idén céget alapítani tervezőket érinti, hiszen márciustól a leendő cégnek már 3 millió forint tőkével kell rendelkezniük. Azonban az intézkedés a cégalapítási hullám elkerülésének érdekében a régi cégekre is kiterjed. Azoknak a Kft-knek, melyek 500.000 Ft törzstőkével alapultak idén tavasz előtt, legkésőbb 2016 márciusáig meg kell emelniük azt 3 millió forintra.


Mi a teendő már működő cég esetében?
A már működő Kft-k esetén a 2 éves átállási időszak csak abban az esetben áll, ha addig nem történik cégbírósági módosítás a cégben. Módosítás esetén már a módosításkor meg kell emelni az összeget. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor a bíróság elutasíthatja a módosítási kérelmet, illetve felajánlja, hogy a Kft-t átalakítsák betéti társasággá vagy közkereseti társasággá. Azonban ez is jelentős többletköltségekkel jár.

Cégvezetők figyelmébe
A cégvezetők eddigi korlátozott felelőssége is megváltozott:ha egy cégvezető kárt okoz a cégének, vállalkozását nem megfelelő módon vezeti, akkor március 15. után már nem csak a cég (mostmár) 3 milliós törzstőkéjének erejéig felel, hanem a cégvezető saját vagyonával is felelhet az okozott kárér.

A fentiek figyelembevételével fokozottan érvényes az, hogy érdemes cégében mindent szabályosan csinálni. Kötelezettségeinek legkényelmesebben egy jogszabálykövetéssel ellátott ügyviteli programmal tehet eleget.

Az AXEL PRO Programok mindegyik úgy került kialakításra, hogy Ön kényelmesen és biztonságosan dolgozhasson velük, a hatályos jogszabályoknak megfelelően.


További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!