AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Beindult a NAV

A múlthéten sok, a NAV-val kapcsolatos hír látott napvilágot, így egy kis összeállításban igyekszünk összefoglalni, mi is történt az adóhatóság háza táján.

Nagy fogásLezárult a NAV történetének eddigi legnagyobb akciója
Az adóhatóság egy cégtemetőnek tűnő szervezet után nyomozott, azonban az akció során kiderült, hogy jóval nagyobb hal akadt a hálóba, mint azt eleinte sejtették. A felgöngyölített szervezet nem csak cégtemetőként működött, hanem nagyüzemben foglalkoztak fiktívszámla gyártással és fekete foglalkoztatással. Az akció során nem csak 23 embert állítottak elő, hanem számos más dolgot is lefoglaltak, többek közt több, mint 70 gépjárművet, több tízmillió forintnyi készpénzt valutákban, valamint fegyvereket is. Az okozott kárt egyelőre megbecsülni sem tudja a hatóság.
Az akcióban több, mint ezer munkatárs vett részt, együtt dolgoztak a rendőrség, a TEK és az adóhatóság emberei, egyszerre 320 helyszínen.


Elhagyja az országot Magyarország 3. leggazdagabb embere a sorozatos ellenőrzések miatt
A LiveJasmin oldal tulajdonosa úgy döntött, Luxemburgba költözteti a pornóbirodalmat, egyes hírek szerint azért, mert megelégelte, hogy a NAV sorozatosan, nagy erőkkel ellenőrzi vállalatát. Tavaly már mi is írtunk róla, hogy az adóhatóság példátlan mennyiségű kollégával szállta meg és ellenőrizte a LiveJasmint is üzemeltető Docler Holdingot. A vállalatnak a pornóága költözik még idén Luxemburgba, a szerverek, valamint a rendszergazdák nagyrésze már a nyáron kiköltözött, további, körülbelül 300 alkalmazottnak pedig mostanában ajánlották fel, hogy folytassák tevékenységüket külföldön. A Docler Holding azonban egyéb érdekeltségek miatt Magyarországon marad, a luxemburgi részleg pedig valószínűleg új cég keretein belül folytatja tevékenységét.
Szexipar

Még mindig szexipar
A NAV ellenőrzéseinek tárgyával kapcsolatban sok érdekes hír lát napvilágot rendszeresen, valószínűleg mindenki emlékszik még a tavalyi végbéltükrözésre, vagy a jósnőre, aki sajnos nem látta előre, hogy tevékenysége büntetést fog vonni maga után. A hatóság emberei ezúttal telefonon egyeztetett időpontban jelentek meg szexuális szolgáltatást nyújtó személyeknél és a szolgáltatás ellenértéket kifizetve (de a szolgáltatás igénybe nem véve) végezték el az ellenőrzéseket. A legtöbb esetben az adószám hiánya miatt indult eljárás. Ezen kívül a legény és leánybúcsúkra rendelt chippendaleket valamint sztriptíztáncosokat vették nagyító alá, itt pedig a számlaadás hiánya miatt szabtak ki büntetéseket.

Álellenőrt fogott a NAV ellenőrÁlellenőrt fogott a NAV ellenőr
A szolgálaton kívüli NAV munkatárs egy szórakozóhelyen lett figyelmes egy magát pénzügyőrnek kiadó férfira. Miután igazolta magát, felkérte erre a „kollégát” is, akiről az igazoltatás során kiderült, hogy mégsem munkatársak. A férfinél egész arzenál volt számlákból és bélyegzőkből és lakossági bejelentésre hivatkozva végezte az önkényes ellenőrzést. A valódi ellenőr a rendőrök kiérkezéséig feltartóztatta az álpénzügyőrt, majd átadta a hatóságoknak.

Tömeges ellenőrzések jöhetnek a lakásbérleti piacon
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy egy rosszakaró feljelenti azt, aki lakását bérbeadja. A NAV szívesen végez ellenőrzéseket ezen bejelentések alapján, hiszen az ingatlanpiacon jelenlévő bérlemények nagy része feketén van kiadva. Kérdéses, hogy hogyan tudják ellenőrizni, hogy a lakásban lakó egyén valóban fizet-e a használatér.

Javasoljuk, hogy bármilyen gazdasági tevékenységet folytat, használjon számlázó programot, és minden esetben adjon számlát, hogy elkerülhesse a fentiekhez hasonló kellemetlenségeket.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!