AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Ismét bővül a fordított áfás termékek köre

A napokban megjelent hírek szerint ismét tervbe van véve a fordított áfa fizetés bevezetése bizonyos szektorokban.

Fordított adózásAz Európai Bizottság kiterjesztené a fordított áfafizetést több szektorban, mint például a gáz és elektromos áram szállítására, a mobiltelefonok, számítógépek, táblagépek és laptopok kereskedelmére valamint a telekommunikációs szolgáltatásokra. Ennek oka az, hogy jelentős mértékben megnőtt az áfacsalások mértéke az utóbbi időben.

A fordított áfa jelenleg
A fordított adózásnak a lényege, hogy az áfát a vevő fizeti, így nem fordulhat elő olyan eset, hogy az eladó nem fizette be az áfát, viszont a vevő visszaigényli azt. A fordított áfafizetést azonban az Únio a jelenlegi szabályozás szerint csak kivételes esetekben engedélyezi, és az eljárás bonyolult és hosszadalmas.

A mostani szabályozás szerint az uniós tagállamoknak lehetőségük van fordított adózást kérni a nem korlátozott termékeken, szolgáltatásokon kívül is, így került Magyarországon bevezetésre anno a gabonakereskedelem fordított adózása 2014 nyaráig, azonban a hatóság jelenleg nem tud mitkezdeni a csalókkal.

A tervezet
A tervezet szerint a jövőben a fordított adózás engedélyeztetése a tagállamok részére sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz, valamint a fordított áfájú termékek és szolgáltatások köre kibővül. Az új szabályozás várhatóan 2018-ban lépne életbe és a fordított adózású termékekbe belekerülnének a mobiltelefonok, a gáz és elektromos áram szállítása, az integrált áramkörök kereskedelme, a laptopok valamint a táblagépek értékesítése, a játékkonzolok valamint a számítógépek adása-vétele, a nyers valamint félig feldolgozott fémek kereskedelme, valamint a Magyarországon jelenleg is fordított adózású gabonakereskedelem.

Hogy Önnek ne kelljen aggódnia emiatt
Az AXEL PRO Számlázó Program már régóta fel van készítve a sűrűn változó és bonyolult áfázási szabályokra, a fordított adózást jelenleg is kitűnően kezeli és fel is tünteti az erre vonatkozó kötelező adatokat a számlákon. Így ha a tervezet életbelép, továbbra is a gördülékenyen halad vele az ügyvitel.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!