AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Spóroljon pénzt számlázással

Megszokott, hogy már szinte minden ügyet elekronikusan intéznek a cégek, így érthetetlen, hogy miért papír alapon történik a számlázás, mikor ez lehetne másként is.

A múltA múlt
A számlázás történetében az első számlák még papír alapon készültek, kézzel megírva. Valószínűleg mindenki több-kevesebb nosztalgiával emlékszik vissza rá, hogy milyen volt kézzel megírni a számlákat, ha elrontotta, akkor sztornózni majd újra nekikezdeni. Gyűrödött közben a papír, maszatolódott a tinta. Nem volt időt és energiát kímélő folyamat.A jelen

A jelen
A papír alapon kézzel írt számlákat a nyomtatott számlák követték, illetve nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban is, hiszen csak akkor kell őket kinyomtatni, ha minden adat helyes, lehetőség van a nyomtatás előtt javításra, nem kell sztornózni és újra kiállítani őket. Egy számla kiállításának az ideje rutinnal akár pár másodpercre is lecsökkenthető, azonban még mindig rengeteg időt vesz el, és ezáltal, valamint a papír, a nyomtatás, a postai feladás és egyéb járulékos költségek által egyáltalán nem a legköltséghatékonyabb megoldás.

A jövő
A mostani számlázási trend szerint a legkorszerűbb megoldás az elektronikusan küldött számla, melynek két formája ismert.

Az elektronikus számla
Az elektronikus számlázás esetén szükség lehet egy harmadik fél közreműködésére a digitális aláírás hitelességéhez, hogy a kiállított számla hiteles és időbélyeggel kell ellátnia. Előfordul, hogy ezért a szolgáltatásért egy külső, digitális aláírásokra szakosodott cégnek kell fizetni, ez azt is jelenti, hogy egy másik fél is belelát a számlázásba.
Ezen kívül ezt a számlázási formát szigorú szabályokhoz kötik, így szükséges az erre vonatkozó jogszabályok alapos ismerete. A szabályozás előírja többekközt, hogy elektornikusan számlázni csak a befogadó fél beleegyezésével lehet, ezt írásban rögzíteni is kell, valamint az elektornikus számlát kibocsátónak plusz adminisztrációkra is szüksége van.
Az elektronikus számlázás, a papír alapú számlázáshoz képest nem biztos, hogy kifizetődőbb, ha az összes költségét figyelembe vesszük.

A jövőA távnyomtatás
A legújabb számlázási mód lényege, hogy egyesíti magában az elektronikus számlázás előnyeit, valamint az email küldés gyorsaságát és ingyenességét. Ha emailben, távnyomtatással a szoftverből kerül küldésre a számla, akkor azt a vevőnek kell kinyomtatnia. Így az eladó szinte ingyen küldheti el számláit vásárlója részére, aki egyszerűen kinyomtatja azt. Bár ez a jelenlegi leginkább költséghatékony megoldás, még csak most kezd elterjedni hazánkban, pedig a lehetőség régóta biztosított.

Az AXEL PRO Számlázó Programmal pár másodperc alatt küldheti el a számláit, vagy bármely más dokumentumát vásárlóinak, sőt, a dokumentumokon kívül rengeteg egyéb adat is közvetlenül a szoftverből küldhető akár könyvelőjének is. Ezzel rengeteg időt és pénzt spórolhat meg, melyet cége fejlesztésére fordíthat. Ezen kívül természetesen hagyományos úton, papírra nyomtatva is kiállítható benne minden dokumentum, így minden igényt kielégít.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!