AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Számla készítésekor nyomtató hiba?

A számlázó programmal készített, papír alapon kibocsátott számláknál előfordulhat nyomtató hiba különböző okok miatt.

gyűrődésA problémát okozhatja a lap begyűrődése, a papír kifogyása, a festékhiány vagy egy áramszünet (a nyomtatási sor törlődése).
Az APEH (NAV) állásfoglalása szerint nyomtató hiba esetén le kell sztornózni a ki nem nyomtatott számlát, majd ki kell állítani egy új számlát a megfelelő adattartalommal:

„...Amennyiben azonban a kiállított számlák fizikailag nem jöttek létre, mert pl. a számla fizikai előállítása nyomtatási hiba miatt meghiúsult (festékhiányos nyomtatás, vagy a nyomtató begyűrte az első példányt, stb.), és a számla a következő példánysorszámon (2. példány) sem állítható elő, úgy a sikertelen előállítású számla sztornírozása és helyette új sorszámon történő előállítása jelenti a megoldást. A sztornírozás után a számlát – eredeti teljesítési időponttal – ismételten elő kell állítani. Mivel az eredeti számla egyetlen példánya sem volt kinyomtatható, így az nem is kerülhetett kiküldésre a vevő részére. Ilyen esetekben, az elő nem állított számla sztornírozására vonatkozó sztornó számlát nem kell a vevő részére megküldeni, mivel a vevőnél értelemszerűen nincs olyan számla, amit sztornírozni kell. Ilyenkor a sztornó számla valamennyi példányát a számlakibocsátó köteles megőrizni. A felhasznált számlaszámot azonban akkor is sztornírozni kell, ha a számlát nem sikerült kinyomtatni. A sztornó számla valamennyi példányát ilyenkor a számlakibocsátó köteles megőrizni.”


Az NAV állásfoglalása az alábbi oldalon tekinthető meg:
http://www.apeh.hu/magyar_oldalak/nav/ado/afa080101_hatalyos/szamla_sorszamfolyt.html

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!