AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Részszámla vagy előlegszámla

Sokan keverik a részszámla és az előlegszámla fogalmát. Pedig nem mindegy, hogy melyik kerül kiállításra.

Az előlegszámlát akkor kell kiállítani, amikor nem teljesült még az ügylet, de megtörténik a kifizetés (a teljes összeg vagy egy rész összeg).
Előleget általában akkor számlázunk, ha már a pénzügyi teljesítés megtörtént, így a kiállítás dátuma és a teljesítési dátuma megegyezik. Az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programban található előlegszámla készítés funkció, amivel nagyon egyszerűen készíthető előlegszámla.
előleg
A részszámlát pedig részteljesítéskor kell kiállítani, ha azt a szerződés is lehetővé teszi. (Általában építőiparban használatos, amikor bizonyos készültségi fokhoz kötik a részszámla kibocsátását. Ilyenkor az ügylet részben teljesült, de még nem 100%-ban.)
A részteljesítést önálló számlaként kell kezelni, így a teljesítés dátuma megegyezik a fizetési határidővel, ha részszámlát szeretne kiállítani. A számla készítésekor a megjegyzés rovatba tüntesse fel, hogy részszámla és a szerződés szerint (ha van szerződés) ez az első vagy második részszámla, vagy azt tűntesse fel, hogy részszámla és pontosan minek a részszámlája.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!