AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Miért ne webes online számlázót használjunk?

Mielőtt webes alapú online számlázó programra fizetne elő, érdemes végiggondolni, hogy milyen érvek szólnak a netes számlázó ellen.

Az ilyen megoldások egyetlen előnye lehetne, hogy bárhonnan elérhetőek, azonban például az Apple mérnöke és társalapítója sem bízik a felhő alapú szolgáltatásokban. Az online programoknak éppen egyetlen előnyéből adódnak a problémáik is.

Biztos mindig van Internet?

1. Nem működnek, ha éppen nincs internet kapcsolat. Manapság is gyakori a szolgáltatás ingadozása (hol van internet, hol nincs), vagy a szolgáltatás hosszú órákra történő leállása.
El tudja képzelni, milyen kellemetlen szituáció, amikor egy ügyfelet meg kell várakoztatnia (vagy nem is tudja kiszolgálni), technikai hibára hivatkoza?

internet

Privát adatokat a netre?

2. Az adatok bárhonnan elérhetőek. Egy apró technikai hiba esetén (nagyon gyakoriak a hanyag programozás miatt a könnyen feltörhető weblapok) így nem csak bárhonnan, hanem bárki által hozzáférhetőek lesznek a bizalmas információk.
Mekkora kárt okozna Önnek, ha egy illetéktelen hozzáférne bizalmas adataihoz (partnerlista, árlista, számlák, stb.)?

Nyomtatási hibák kezelése?

3. Ha különböző számítógépeken használjuk az online számlázó programot, akkor gyakori probléma lehet, hogy egy adott gépen nincs megfelelő nyomtató telepítve. Ilyenkor meghiúsul a számla kiállítása (de erről az online számlázó nem tud), így a nem létező számlát sztornózni kell.
Melyik könyvelő örül a sztornó számláknak?

Nem zavarja a lassúság?

4. Technikai kialakításból adódóan a weblapokon keresztül futtatott szoftverek mindig sokkal lassabbak, mint a hagyományos letölthető és a számítógépen futó programok. A webet egyszerűen nem erre találták ki. A helyzetet súlyosbítja hogy az online számlázó programok sebessége radikálisan csökken az előfizetők számának növekedésével, ugyanis egy online webes felhő alapú számlázó program esetén egyetlen számítógép szolgálja ki mindegyik előfizetőt. A letölhető számlázó programot viszont csak az Önök cége fogja használni, külsősök nem.
Várakozni szeretne, amíg más előfizetők (akár az Ön konkurenciája) számításigényes lekérdezéseket végeznek ugyanazon online felületen, vagy inkább gyorsan számlázna hogy a fontos dolgokra is maradjon ideje?

Minden hónapban fizetne az örökkévalóságig?

5. A számlázásra szigorú jogszabályok vonatkoznak, többek között a számlákat a webes számlázókban is meg kell őrizni 8-10 évig. Ez nyilván csak akkor lehetséges, ha Ön soha nem mondja le az előfizetését.
Kiszámolta már, hogy a havidíj * 12hónap * 8 év az mennyire is jön ki?

díjak

Megbízik a szolgáltatóban?

6. Magyarországon a gazdasági környezet kiszámíthatatlan, az Internet világában pedig gyorsan történnek a változások. Amennyiben az online számlázó program gyártója csődbe megy (vagy profilt vált, esetleg radikálisan árat emel), akkor Ön számlázó program nélkül marad. Mi lesz az adataival? Hogyan dolgozik tovább? Át kell állni egy másik rendszerre. Egy letölthető számlázó szoftver esetén ilyen soha nem fordulhat elő, mivel ha megveszi, onnantól az Ön számítógépén van a program, Ön rendelkezik vele, bármikor hozzáférhet.
Biztos Ön abban, hogy a szolgáltató örökké elérhető lesz?

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!