AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Felhasználói jogosultságok

A felhasználói jogok korlátozásáról elsőként az alkalmazott jogainak korlátozása jut eszünkbe, ami persze nem feltétlenül a bizalmatlanság jele. Gondolt már arra, hogy milyen problémákat védene ki ezekkel a korlátozásokkal a programokban?

Érdemes fontolóra venni, hogy használjunk vagy ne használjunk jogosultságokat egy programon belül, de ha időd szánunk ezek precíz beállítására, több előnye lesz számunkra, mint hátránya.

védelem

Lehet a beállítás oka bizalmatlanság is, de tény, hogy rengeteg apró baki küszöbölhető ki azzal, ha valaki saját felhasználói névvel, joggal, akár jelszóval léphet be egy programba.
Milyen hibák küszöbölhetőek ki?
Egy alkalmazottnak, aki csak számlázik, nem visz fel partnert vagy nem hoz létre új tételt, mi szüksége van ezek hozzáféréshez? Mi történik, ha egy rossz kattintással módosít egy partnert vagy egy árucikket? Vagy ki sem derül az okozott hiba vagy csak később, mikor már több számla is ezekkel az adatokkal ment ki. Ugyan így miért szükséges, hogy hozzáférjen például a beállításokhoz, ha nincs rá szüksége?
Vagy nézzünk egy egyszerűbb esetet: egy kis vállalkozónál, egyéni vállalkozónál otthon a saját számítógépen található a program, azon a számítógépen, amelyet nem csak ő használ. Nem egyszerűbb lenne, ha jelszóval védené le, mint hogy véletlenül valamelyik családtag „belenyúljon”?

Az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program LITE csomagjában egyszerű jelszavas védelem, míg a PLUS és MAX csomagokban már több mint 170 jogosultság beállítható.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!