AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Miért ne más számlázó programot válasszon?

Az AXEL PRO Számlázó Program egyszerű, mindenki számára érthető kezelőfelülettel és menüpontokkal rendelkezik. Az egyszerűbb használat érdekében a kedvencek menüpontban kihelyezhetőek a legsűrűbben használt funkciók is.

Az AXEL PRO a NAV (APEH) előírásoknak és a magyar hatályos jogszabályoknak megfelelő program, ezt a megfelelőséget az általunk névre szólóan kiállított, írásos megfelelőségi nyilatkozattal bizonyítjuk.
A legtöbb számlázó programban található megfelelőségi nyilatkozat, de se nem írásos se nem névreszóló az általuk adott nyilatkozat.

A legtöbb számlázó program állítja, hogy a magyar hatályos jogszabályoknak megfelel, de mégis hibásan kezeli az előlegszámla készítés funkciót, valamint a fordított ÁFA-s számlakészítést és a kiállítási dátum kezelését is.

A magyar hatályos jogszabályok előírják, hogy előlegszámla készítéskor nem csak egy előleg nevű tétel szerepeljen a számlán, hanem a leírás is, hogy az adott előleget mégis mire adja ki az ügyfél. Az AXEL PRO Számlázó Programban az előleg tételen kívül, megadhatóak azok a tételek is, amelyre a vevő az előleget adja. Akár több előlegszámlából is készíthető végszámla a programban és akár előlegszámlából is készíthető új előlegszámla, a számlázás gyorsításának érdekében.

Más számlázó programok hibásan kezeli a fordított ÁFA-s számlákat, mert nem hívják fel a vevő adószámának hiányára a számla kibocsátó figyelmét (fordított ÁFA-s számlán kötelező adattartam), valamint a bruttó értéket és az áfa értékét is megjelenítik a számlán, holott nem tartalmazhatna ilyen információt egy fordított ÁFA-s számla.

Néhány számlázó programban a kiállítási dátum átállítható, de ez nem felel meg az ÁFA törvényben rögzített számla kötelező adattartalmának. A kiállítási dátum is a kötelező adattartam között található, ami azt jelenti, hogy a számla kiállításának napját kell feltüntetni a számlán és nem egy tetszőleges dátumot, mert egyébként nem érvényes a kiállított számla.
A számlázó programokra vonatkozó jogszabály szerint, a számlázó program köteles biztosítani a sorszám-folytonosságot. A program akkor hiteles, ha a kiállítási dátum szerint is folytonos a sorszámozás, a kiállítási dátum nem "ugrálhat" sorszámról, sorszámra. Ha meg lehetne változtatni a kiállítás dátumát, akkor nem lenne meg ez a sorszám-folytonosság sem.

Nagyon sok program első telepítése közben vagy után is angol nyelvű hibaüzenetek jelennek meg, ami egy átlagos felhasználónak elég sok problémát jelenthet. Egy átlagos felhasználó számára készült programnak közérthetőnek kell lennie, esetleges probléma felmerülésekor is a megfelelő utasítást kell adnia.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!