AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

QR-kód

A QR-kód szó, a Quick Response Code rövidítése, ezt a kódot egy japán cég fejlesztette ki. A vállalat célja, egy olyan vonalkód kidolgozása volt, amely több információt képes tárolni kis területen és amely egyszerűbben és gyorsabban beolvasható, mint a hagyományos vonalkódok. A problémára a kétdimenziós kód jelentett megoldást, amely nem csak a hagyományos vonalkódhoz hasonlóan vízszintes, hanem a függőleges tengelyen is hordoz adatokat.

Előnyös tulajdonságai tették népszerűvé: a sarkokban található jellegzetes négyzet alakú mezők miatt, akár fejre állítva is szkennelhető, illetve hibatűrő képessége elég magas és nagy az információ tárolási képessége is. Csak számokból akár 7089 karaktert tartalmazhat, de betűkből és számokból vegyesen is maximum 4296 karaktert tárolhat.
A 2000-ben ISO-szabvánnyá vált QR-kód szabadalmi jogai a japán vállalat tulajdonában maradtak, de lemondott ezek érvényesítéséről, így a technológia licencmentesen, szabadon használható. A szabványosítás és az ingyenesség segítette gyors nemzetközi terjedését, amely az utóbbi pár évben az okostelefonok elterjedésének köszönhetően gyrosult fel. Az utóbbi 5 évben gyártott telefonok már egyszerűen tudják olvasni a QR-kódot egy ingyenes alkalmazás telepítésének segítségével.

Qr kód A QR-kód bármilyen hosszabb, rövidebb adatsor tárolására alkalmas. Jellemző, hogy az újságokban, reklámokban, weboldalakon megjelenő kódokba web linkeket kódolnak, amelyek az adott tartalomhoz adnak bővebb információt.
Például egy üzlet kódjának leolvasása után megjelenhetnek az aktuális akciók, elérhetőségek, nyitva tartás, melyek azonnal kapcsolódhatnak egy erre képes telefon naptár vagy útvonaltervező funkciójához is.


A QR-kód az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programban is beállítható vonalkódok egyike. Az AXEL PRO PLUS és MAX Programban a nyomtatási beállításoknál megadható, hogy a végösszeg alá nyomtasson a program vonalkódot, amelyek különböző adatokat tartalmaznak.
Az AXEL PRO Számlázó Programban beállítható QR-kód tartalmazza a nyomtatványon található kibocsátó nevét, vevő nevét, a kiállítás dátumát, a számlaszámot, a tételek nevét és a végösszeget.
A QR-kód egy 2D-s vonalkód leolvasóval, valamint szinte minden mobiltelefonnal leolvasható.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!