AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Kell-e a számlára aláírás és pecsét?

Sokan úgy tudják, hogy a számlák csak pecséttel és aláírással érvényesek, azonban ez nem igaz, azok ezek nélkül is hitelesek.

Kell-e aláírás és pecsét?

Valószínűleg a megszokásnak köszönhető az, hogy ma Magyarországon még mindig sokan azt hiszik, hogy egy számlán szerepelnie kell pecsétnek és aláírásnak ahhoz, hogy az hiteles legyen. Gyakran adódnak ebből konfliktusok az eladók és a vásárlók között, mert valamelyik fél nincs tisztában azzal, hogy minek is kell szerepelnie egy számlán.

A számla kötelező adattartalmára vonatkozó jogszabályt megtekintve egyből látszik, hogy nem kötelező feltüntetni sem az aláírást, sem a bélyegzőt. A számlán a vásárlók adószámának sem kötelező szerepelnie, azonban jó, ha az eladó tudja azt, hiszen célszerű ellenőriznie partnereit az ügyletek lebonyolítása előtt. A számlázó programok piacán jelenleg az AXEL PRO Számlázóprogram rendelkezik partnerkontroll funkcióval, amely segítségével egyszerűen, a számla írása közben ellenőrizhetik az eladók partnereiket.

Mint a fentebbiekből is kiderül, a szoftverrel kiállított számlák is pecsét és aláírás nélkül hitelesek. Ez azt is jelenti egyben, hogy a jelenlegi szabályozásnak köszönhetően lehetőség van őket e-mailben küldeni és a vevő nyomtatja ki a saját részére az eredeti példányt, így a cégek rengeteg pénzt spórolhatnak meg. Fontos tudni, hogy nem szükséges ebben az esetben sem az elektronikus hitelesítés sem pedig az időbélyegző használata, mert a számla nem elektronikusan kerül megőrzésre, hanem azt a vásárló nyomtatja ki.

Az AXEL PRO Számlázó Programmal készült számlákon sem szükséges a bélyegző, vagy az aláírás, azonban a rugalmas számlakép beállításoknak köszönhetően sok más egyéb mellett ennek a megjelenítése is testre szabható.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!