AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Áfa emelés, határ a csillagos ég!

A kormány tervei kapcsán folyamatosan jelennek meg hírek jogszabályváltoztatásokkal kapcsolatban, jelenleg a 35%-os áfakulcs van ismét terítéken.

Határ a csillagos égÚjra felröppentek hírek azzal kapcsolatban, hogy a kormány szeretne bevezetni 35%-os áfa-kulcsot. Több féle információ is napvilágot látott ezzel kapcsolatban, az egyik szerint az eddigi 27%-os áfát emelnék tovább, 35%-ra, és a létfenntartáshoz szükséges termékek áfáját csökkentenék. Azonban az élelmiszerek áfájának csökkenéséről már tavaly, illetve idén is szó volt, de a híreszteléseken és a tervezeteken kívül semmi nem történt ezzel kapcsolatban.

A másik információ szerint a kormány a luxuscikkek áfáját emelné 35%-ra, azonban ebben az esetben 4 db áfa-kulcs lenne Magyarországon, amit viszont az Unió nem engedélyez, így kérdéses, ez megvalósítható-e. Esetleg a luxustermékek áfájának megemelésével együtt eltüntetik a legalacsonyabb áfa-kulcsot, így 3 féle áfa maradna, azonban ebben az esetben az eddigi 5% áfájú termékek árai emelkednének, mert magasabb áfa körbe tartoznának.

Az új áfa-kulcsról egyelőre semmiféle konkrét információ nem látott napvilágot, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem is kell szembesülni a ténnyel pár hónap múlva, hogy bizonyos termékek áfája 35%. Erre értékesítőként jó minél hamarabb felkészülni, hogy ne az esetlegesen rövid átállási időszakban kelljen kapkodni.

Az AXEL PRO Számlázó Program fejlesztése során mi már felkészültünk a több áfakulcs lehetőségére illetve az esetleges áfa változásokra. A programban a felhasználók szabadon hozhatnak létre áfa-kulcsokat, valamint változtathatják azokat, így egy esetleges új áfa-kulcs bevezetése esetén, vagy egy áfa-kulcs megváltozása esetén sem kell aggódniuk, mert pár kattintással alkalmazkodhatnak az aktuális előírásokhoz.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!