AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Profi vonalkód kezelés

Szoftvereink funkciói között megtalálható a vonalkód készítés és kezelés is, mely megoldásoknak köszönhetően még egyszerűbbé teszik az ügyvitelt. Alábbi cikkünkben ezt az opciót kívánjuk bővebben ismertetni.

Vonalkód olvasóAz AXEL PRO Számlázó Programmal egyszerűvé válik a vonalkód kezelés. A szoftvert egy vonalkód olvasóval összekötve másodpercek alatt megvalósítható egy új árucikk rögzítése, keresése, illetve a számla kiállítása. Ehhez elegendő csupán lecsippantani a terméken található vonalkódot. Az összeköttetés rendkívül egyszerűen kezelhető, nem igényel semmilyen speciális szaktudást.

A program segítségével vonalkódolvasó nélkül is használható a vonalkódkezelés, hiszen többféle vonalkód is nyomtatható a számlákra és más bizonylatokra , amelyben a számla különböző adatai kerülnek feltüntetésre, így a partner vagy a könyvelés egyszerűen dolgozhatja fel a bizonylatokat még akkor is, ha nem az export funkcióval történik az adatok átadása.

Vonalkód típusok

A QR-kódot választva több adat megadható, például címzésnél a saját adatok (név, cím, telefonszám, weboldal, stb.) így a címzett telefonnal leolvasva a feladó adatait akár azonnal mentheti is telefonkönyvébe, illetve manapság minden magára valamit is adó professzionális cég ezt a kódformát használja pl. egy névjegykártyán az adatok könnyebb rögzítése és menthetősége éredkében.

Az EAN13 kódtípus esetében bármilyen vonalkód olvasóval leolvasható a megjelölés, azonban csak számokat van lehetőség beírni a kódba és legfeljebb 13 számjegy használható.

A CODE128 típusú vonalkódnál lehetőség van a kódban számokat, illetve betűket is beírni, ami egy termék árának megadásakor, illetve partnerkártya készítésekor lehet hasznos segítség.

Árucimke, partnerkártya készítés

QR-kódAz AXEL PRO Nyomtatványkitöltő Program segítségével a fenti vonalkódok bármelyike generálható és segítségével árucímkék illetve partnerkártyák nyomtathatóak. A programba az AXEL PRO Számlázóprogram partner, illetve árucikklistája is importálható, így a két szoftver együtt egy komplett vonalkód készítésre és olvasásra alkalmas egységet alkot.

Árucikk beszerzése és eladása vonalkód segítségével

A számlázó programban egyszerűen és gyorsan rögzítheti árucikkeit egy vonalkódolvasó segítségével. a használati útmutató segítségével csatlakoztassa percek alatt a vonalkódolvasót a számítógéphez és kezdheti is a munkát. Beszerzéseit pár perc alatt elkészítheti, ha a termékeket egyszerűen lecsippantja a vonalkódolvasóval. A számlakészítés ugyanilyen gyors lehet a vonalkódok beolvasásával, ráadásul ha partnerkártyát is készített már vevője számára, akkor elég azt is egyszerűen beolvasni a kódolvasó segítségével. Így ügyvitele hihetetlenül meggyorsulhat.

Vonalkód a számlán

Számlái még egyedibbé tehetőek, ha a számláin vonalkódot is feltüntet. A számlázó program beállításain belül a Nyomtatás gombra kattintva, majd ott a Bizonylatok fülön bekapcsolható a Vonalkód a végösszeg alá opció. Ennek segítségével számláin vonalkóddal is rögzítheti az adatok, többféle formátumból választva. Az EAN13 formátummal a vonalkód tárolja a számla egészére vonatkozó kerekített végösszeget. A CODE128 formátummal a végösszeg alatt feltüntethető a bizonylat sorszáma, melynek segítségével később könnyedén visszakereshető a programban a számla bizonylatszám alapján. A QR kódot feltüntetve az tartalmazza a kibocsátó és a vevő adatait, a bizonylatszámot, a tételek neveit és a végösszeg is. Ezen kívül lehetőség van bármilyen egyedi szövegezést megadni, így akár a cég adatait, melynek segítségével partnere egyszerűen tárolhatja névjegykártyáját. A leolvasás bármilyen okostelefonnal elvégezhető, amelyre QR-kód olvasó alkalmazás telepítve van.

Felhasználási tippek

VonalkódGeneráljon egyedi számsort az árucikkekhez, majd készítse el a nyomtatványkitöltővel az árucikkek címkéit, ezután rögzítse a vonalkód olvasóval azokat a számlázóprogramba, így egy saját, komplett árucikk nyilvántartást valósíthat meg. A rögzített árucikkek cimkéit egyszerűen csippantsa le egy vonalkódolvasóval, így pár mp alatt készítheti el számláit.

Legyen exklúzív és készítsen partnerkártyát a számlázóban található partnereihez a nyomtatványkitöltővel. A kártyát a számlázóprogramba becsippantva azonnal készítheti partnere részére a számlát a partner adataival, a hozzárendelt hűségkedvezmény automatikus levonásával.

Ezekkel a megoldásokkal rengeteg időt és ezáltal pénzt takaríthat meg, ráadásul egy vállalkozást exkluzívvá tesz, ha saját, egyedi azonosítókkal rendelkezik (pl. QR kód a főbb adatokkal a borítékokon, vagy saját partnerkártya).

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!