AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Egyedi fejlesztésű programok

Bár az egyedi fejlesztésű szoftvereknek tagadhatatlan előnye, hogy teljes mértékben a saját specifikus igényeink szerint programozzák le, gyakran több buktatót rejtenek magukban, mint amennyit nyerhetünk velük.

Előfordul, hogy egy-egy szoftver első ránézésre bonyolultnak tűnik, vagy úgy gondoljuk, nem felel meg az igényeinknek. Ilyenkor általában az emberek elkezdenek gondolkozni egyedi fejlesztésű szoftverek vásárlásán. Tagadhatatlan, hogy az egyedi programok tényleg a mi (vélt) igényeink alapján készülnek, azonban előfordulhat, hogy a végén meglepetés ér minket.

Ár

-Ár-Egyedi fejlesztés esetén először is el kell dönteni, hogy céget, vagy pedig programozót bízunk meg a fejlesztéssel. Amennyiben céget választunk, valóban nagyobb a valószínűsége, hogy egy jó, működő szoftvert kapunk, azonban ebben az esetben előfordulhat, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. Hiszen ha belegondolunk, pl. a Ferrarinál is lehetőség van egyedi autót terveztetni, azonban ennek az ára sokkal borsosabb, mint a széria gyártmányoké.

Ha olcsón szeretnénk megúszni a programot, akkor magánszemélyt választunk. Ilyenkor viszont előfordulhat, hogy a termékhez nem jár használati útmutató a szóbeli tájékoztatáson kívül, azt pedig nem várhatjuk el, hogy a programozó a nap 24 órájában rendelkezésünkre álljon. Illetve ha igen, akkor ennek megvan az ára.

Szabályozás

-Szabályozás-Az egyedi programokat általában egy programozó készíti, így kevesebb ellenőrzésen esnek át. Egy szoftverfejlesztéssel foglalkozó személytől nem várható el, hogy a hatályos magyar törvényekkel illetve jogszabályokkal tisztában legyen, amik az általunk igényelt programra vonatkoznak. Így az egyedi szoftver nem biztos, hogy követi a hatályos jogszabályokat, illetve rendelkezik megfelelőségi nyilatkozattal, amiből ügyviteli szoftverek esetén könnyen probléma adódhat. A NAV egy ellenőrzéskor gyakran megkeresi a számlázó program készítőjét is és az ilyen szituációkat nem biztos, hogy egy szoftverfejlesztő ugyanolyan jól kezeli, mint egy cégnél egy erre a munkakörre szerződött szakember.

Terméktámogatás

-Terméktámogatás-Mivel legtöbbször egy ember fejleszti a szoftvert, megvan annak a kockázata, hogy miután ő már nem kíván ilyesmivel foglalkozni, nem lesz terméktámogatás a programhoz hosszútávon, így ha a szoftverrel valamilyen gond adódik, az addigi befektetéseink elúsznak.

Összefoglalva tehát, bár elsőre kecsegtetőnek tűnik egy saját szájízünk szerint programozott szoftvert megterveztetni, jobban átgondolva jobban járunk a standard szoftverekkel. A biztosított szabálykövetésen kívül az összes fenti problémát elkerülhetjük vele és a terméktámogatás keretében az ügyfélszolgálati munkatársak a legtöbb esetben tudnak olyan megoldást ajánlani, ami lehet, hogy felhasználóként nekünk nem tűnik fel. Így már nincs is szükség egyedi szoftverre.

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!