AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Készpénzforgalom csak másfél millióig

Nem 5 millió, hanem csupán csak 1,5 millió forint értékű készpénzforgalmat bonyolíthat egy vállalkozás jövő januártól szerződésenként. Júliusban nyújtották be az erről szóló módosító javaslatot az Országgyűlésnek. Az intézkedés célja, mégha a tervezettől el is tér, a feketegazdaság visszaszorítása mellett a tranzakciós illetékből származó plusz bevétel növelése.

készpénzA cég-cég közötti szerződések havi készpénzmozgása nem haladhatja meg a másfél millió forintos összeghatárt. Ezt meghaladó szerződések esetében banki átutalással kell rendezni az összeget.

Az új jogszabály javaslat előírja, hogy ha az érintettek bizonyíthatóan csak azért kötöttek szerződéseket (megállapodásuk is szerződésnek tekinthető), hogy kikerüljenek a készpénzforgalmi megkötés korlátozása alól, akkor csalást követnek el, amely büntetést von maga után. A büntetés összege nem csekély, a javaslat szerint a szabályokat be nem tartóknak a 1,5 millió forint feletti rész 20% -t kellene bírságként leróniuk az állam felé!

A szigorúbb szabályozástól várja a kormány a tranzakciós adóból származó bevétel emelkedését is, mert az elektronikus tranzakciók növekedésével emelkedne az adó alapja is. A statisztikák szerint a magyar cégek 42.000 milliárd forint készpénzforgalmat bonyolítanak egymás között itthon.

A jogszabályok betartása és a pontos készpénzkezelés, pénzkezelés mellett - amelyet az BRUNO PRO Házipénztár Programmal és az AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Programmal érhet el - nem kaphat büntetést. Mindkét programunk követi a jogszabályi változásokat, így könnyítve az Ön munkáját is!

További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!