AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Balatonon nyaral a NAV

A Nemzetközi Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrzéseket végeznek az önkormyánzatok ellenőreivel a Balatonon. Három vizsgálatból két esetben találnak szabálytalanságot.

-Nyaral a NAV- A NAV munkatársai a helyi adóellenőrökkel közösen végeznek vizsgálatokat a Balaton körül. A nyári időszakban megszaporodnak a szabálytalanságok, az ellenőrzésektől a hivatalos szervek az önadózási hajlandóság növekedését várják, ezzel növelve a különféle adókból befolyó bevételeket. A kiadott közlemény szerint a szabálytalankodók akár több százezres bírásokra is számíthatnak.


Az önkormányzati idegenforgalmi adó ellenőrök ellenőrzik a vendégkönyveket, illetve elbeszélgetnek a vendégekkel is, a NAV munkatársai pedig a kapott adatokat összevetik a kiadott bizonylatokkal és a nyilvántartásokkal. Az ellenőrzések során próbaszolgáltatást is végeznek, tehát szobákat is bérelhetnek. Az ellenőrzések során a szállásadók igen együttműködőnek mutatkoztak, azonban ahogy híre ment az ellenőrzéseknek, délután már egyetlen kiadó szobát sem találtak a környéken a revizorok.
A szállásadók és a (balatoni) árusok részére is javasoljuk, hogy használjanak számlázó programot, így kisebb aggodalmat okoz az ellenőrzés.


További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!