AXEL PRO Számlázó Program AXEL PRO SZÁMLÁZÓ PROGRAM
        Program Hírek   Kövess Twitteren   számlázó program youtube   számlázó program facebook

Cikkek, hírek, tudnivalók

Szoftverünkkel, jogszabályokkal, céges ügyvitellel
kapcsolatos írások, amelyekről nem érdemes lemaradnia.


 

Adóváltozás, fontos tudnivalók!

Az Európai Bizottság új intézkedéseket fogadott el. Az új rendszerben bevezetésre kerülő kiterjesztett körű fordított adózásnak köszönhetően az EU tagállamai mostmár sokkal hatékonyabban léphetnek fel az egyre profibb adócsalások ellen.

-Fordított ÁFA- A bevezetésre kerülő rendszerben nem az eladó számítja fel az adót, hanem a termék vagy szolgáltatás vevője kell, hogy megfizesse, ezáltal csökkenthetőek a veszteségek.

Az eddigi gyakorlat szerint, ha egy EU tagállam egyedi intézkedést kíván kezdeményezni, akkor előzetesen engedélyt kell kérni az EU-tól, ami után a Bizottság javaslatot tesz a Tanácsnak. A Tanácsnak egyhangúan kell döntenie affelől, hogy alkalmazható-e a kérvényezett intézkedés. Ez a folyamat, illetve eljárás pedig igen lassú és nehézkes.

A bevezetni kívánt mechanizmus viszont meggyorsítja a folyamatot, mert többé nem lesz szükség erre az eljárásra. Az új eljárás keretében a tagállamok felmentést kaphatnak az általános szabályok alól, aminek az átfutási ideje egy hónap. Azonban a szabályok alóli átmeneti felmentés ideje maximum egy év lehet. Ez az eljárási rend lehetővé teszi, hogy a tagországok gyorsan felvehessék a harcot az adócsalókkal szemben, amíg nem születik általános szabály a problémára.

Az AXEL PRO Számlázó Program már felkészült az új rendszer bevezetésére és egyszerűen készíthetőek vele fordított áfát tartalmazó számlák.


További cikkek...

 
 
Copyright (c) 2015 AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program, Minden jog fenntartva!